Bevrijdingsfestival Limburg 2012

Met Kill Ferelli, Madi, Life's Electric, Pete Philly, Go Back To The Zoo en meer

Michelle van Lanschot ,

Zaterdag 5 mei is het weer zover: Op twaalf locaties in Nederland strijkt het Bevrijdingsfestival neer om onze vrijheid te vieren. Op de Markt in Roermond strijkt een keur aan artiesten neer om de vrijheidsviering te overgieten met een smakelijk muzikaal sausje. 3voor12 Limburg is erbij om verslag te doen van een van de leukste muzikale feestdagen van het jaar.

In Roermond op de markt is er van half een ‘s middags tot na elven een uitgebreid muzikaal programma. Life’s Electric mag het spits afbijten met hun aanstekelijke dansbare rock die bedoeld is om de hele wereld aan het zweten en dansen te krijgen. Na het ontsteken van het vrijheidsvuur mag Haagse rocksensatie Yasmin het podium betreden, gevolgd door regionale trots Kill Ferelli met hun snoeiharde gitaarmuziek met aanstekelijke refreinen en vrolijke popsongs. Liefhebbers van electronische dansmuziek kunnen daarna een dansje doen op de deuntjes van The Subs Live.  

Na het nationale Mediamoment 5 voor 5 mogen de voeten wederom van de vloer bij de Memphics Maniacs, die op veler verzoek ook dit jaar weer present zijn om de Markt op hun kop te zetten. Winnaar van Nu of Nooit 2011 Madi staat daarna op de planken en naar verluidt spelen ze daarna ook nog mee met FiveforFree United, de nieuwe huisband van het Limburgse Bevrijdingsfestival 2012.  

‘s Avonds, vanaf een uur of negen, als de nodige vette happen zijn verorbert, kan je nog genieten van hip-hop innovatie Pete Philly en Neerlands populairste rocksensatie van het moment Go Back To The Zoo, die het festival afsluiten. Genoeg reden dus voor een dagje Roermond, zaterdag aanstaande. En als je er niet bij kan zijn of nog even na wil genieten van een mooie dag, check alle fotoverslagen en concertrecensies op de site van 3voor12 limburg!