3voor12 limburg nieuwsflits 3voor12 limburg nieuwsflits

Laatste nieuws over Pinkpop, Lesoir, Scarescone en Podiumvrees

, Redactie

3voor12 limburg nieuwsflits

Laatste nieuws over Pinkpop, Lesoir, Scarescone en Podiumvrees

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar info@3voor12limburg.nl!


Laatste drie namen maken programma Pinkpop 2012 compleet, Kasabian zegt af
Er ontbraken nog drie namen op het programma van Pinkpop 2012, maar deze zijn nu eindelijk bekend. De Nederlandse groep MOSS zal het mainstage openen. De over-the-top stadscowboys uit Berlijn van de band The Bosshoss zal op zondag de 3FM-stage openen en de Londonse singer-songwriter Jonathan Jeremiah speelt in de Converse-tent op Pinkstermaandag. Helaas zegt Kasabian vanwege een privé-aangelegenheid hun optreden op Pinkpop 2012 af. Kyuss Lives! zal de band vervangen.

Pinkpop 2012 vindt plaats op 26, 27 en 28 mei op Megaland, Landgraaf.
Bekijk het volledige programma van Pinkpop 2012 op
www.pinkpop.nl

Finale Podiumvrees
Op 14 april vindt in Fenix de finale van Podiumvrees plaats. De finalisten Seymour Sachs, SixtyNine, Secluded, Brew en Jick Munro strijden deze avond voor de eer om het Mama’s Pride Festival in Geleen op 13 mei te mogen openen. Naast deze spannende strijd vindt er ook nog een optreden van Colossa plaats vanavond, dat mag je dus niet missen!

Wanneer: zaterdag 14 april 20:00 uur – Fenix, Sittard

Lesoir gaat op tour door China

De Limburgse band Lesoir bracht eind 2011 hub debuutplaat uit die met lof ontvangen werd door de nationale pers. Zo noemde MusicFromNL Lesoir nog “Limburgs Goud” en schreef Musicmaker “Deze band heft het”. Een hoge notering in de Album Top 100, twee UK tours, en optredens op diverse festivals volgden. Afgelopen maand bracht de band hun eerste single uit, met als b-side het numer “Reversed Imbalance”, dat werd opgenomen werd in samenwerking met Grammy-award winnaar Brian Lucey, die onder andere werkte met The Black Keys en The Shins. Een boekingskantoor in China pikte deze single van Lesoir op en nodigde de band uit voor een tour in China. Lesoir duikt komende zomer eerst de studio in voor de opnames van de opvolger van hun debuutalbum, om vervolgens in het vroege najaar te gaan touren in het Oosten. Hou deze band dus zeker in de gaten!

Scarescone cd-release party
Meer Lesoir gerelateerd nieuws: Lesoir gitaarheld Marc Meesters (o.a. ex-Fallen One, Lesoir) presenteert op 11 mei het debuutalbum, van zijn soloprject Scarescone in de Nieuwe Nor in Heerlen. Dit album draagt de naam Psycho en de nummers zijn door Meesters zelf geschreven. In de maand april tourt Scarescone door Engeland om op 11 mei op Nederlandse bodem Psycho te presenteren. Mescaliner, een instrumentale band uit Parkstad zal met een emotioneel geladen soundscape die kan uitmonden in hectische noise, het voorprogramma verzorgen.

Wanneer: vrijdag 11 mei 20:30 uur – Nieuwe Nor, Heerlen
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg