Festival d-VERS: Meer dan muziek alleen

Een hele dag in het teken van de Limburgse muziek-scene

Joost Bazelmans ,

Zaterdag 15 oktober vindt het festival d-VERS weer plaats in Sittard. Op talloze podia in heel Sittard treden vele Limburgse bands op. Maar er is meer dan muziek alleen. Zo is er ook de conferentie en dit jaar voor het eerst een muzikantendag.

Een hele dag in het teken van de Limburgse muziek-scene

Festival d-VERS is inmiddels een begrip geworden in Limburg. Op maar liefst 16 locaties door heel Sittard treden maar liefst 65 bands 's avonds op. Overdag vindt natuurlijk de conferentie plaats en voor het eerst is er dit jaar een muzikantendag georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg (SPL).

De muzikantendag is afgeleid van het “How’s Business” project van SPL. In dit project krijgen de finalisten van Nu of Nooit praktische workshops over het reilen en zeilen in de professionele muziekwereld. Thema’s uit dit project vinden we ook terug op de muzikantendag tijden d-VERS 2011. Deze thema’s  zullen besproken worden door professionals uit de muziekwereld.

Tussen de verschillende workshops door zijn de demospeeddates. Hierbij kunnen bands een demo laten beluisteren door programmeurs van verschillende Nederlandse podia en promotors, zoals bijvoorbeeld programmeurs van 013 in Tilburg en van Mojo Concerts.

De muzikanten die meedoen met de workshop maken ook nog eens kans op een optreden op de welkbekende Schoolbuzz van Bazz van de Baaookas, die ’s avonds op de markt in Sittard zal staan.

Het volledige programma van de muzikantendag kun je vinden op

 www.festivald-vers.nl/muzikantendag/programma.html