Knallende afsluiter op de tweede dag van Bospop

Brian Setzers Rockabilliy Riot / Gregg Allman Band / Roxette / Anouk

Tekst: Michiel Vries, Jos van Rens Foto's: Joost Bazelmans, Wil Delissen ,

Na een eerste deel van dag twee met verassingen en tegenvallers verloopt het tweede deel vrij normaal. Tenminste tot aan het einde. Want de slotact van de avond was een knaller.

Brian Setzers Rockabilliy Riot / Gregg Allman Band / Roxette / Anouk

De tand des Rockabilly tijds heeft ook vat gekregen op Brain Setzer. Op de schermen naast het podium is duidelijk te zien dat Rockabilly mastodont Setzer niet meer de jongste is. Neemt niet weg dat de voormalige frontman van de Stray Cats en The Brain Setzer Orchestra met zijn Rockabilly Riot als powertrio helemaal compleet is. De show swingt werkelijk de pan uit en het publiek geniet dansend op het hele veld met volle teugen van Brain Setzer's Rockabilly Riot. De set is goed opgebouwd. Halverwege wordt van drummer, contrabassist gewisseld en wijzigt de podiumaankleding om vervolgens aan het einde met de voltallige band het wervelende maar ook met vlagen laidback optreden af te sluiten. De sterke begin jaren tachtig hits 'Runaway Boys' en 'Rock This Town' laten horen dat Brain Setzer's muziek in ieder geval onsterfelijk en tijdloos is.(MV)

Gregg Almann vindt het blijkbaar nodig om zich te verbergen achter zijn Hammond, die voor op het podium staat opgesteld. De voorste rijen recht voor het ouderwets orgel zullen moeten wachten tot hij zijn gitaar erbij pakt om hem te kunnen aanschouwen. Het lijkt allemaal wat traag te gaan, maar dat past eigenlijk ook wel bij de country- en bluesachtige nummers die Gregg Almann en zijn band laten horen. (JB)

Roxette blijkt deze dag een grote schare fans naar Weert te hebben laten afreizen. Na een stop van tien jaar staat Roxette weer op de planken. In 2002 is bij zangeres Marie Fredriksson een hersentumor verwijderd die helaas zijn sporen heeft nagelaten in haar moteriek en haar zang. Knap is het zeer zeker dat deze vrouw, waar menig slaapkamer halverwege de jaren tachtig en begin jaren negentig mee behangen is, weer op het podium te aanschouwen is. Per Gessle, het mannelijke lid van het duo neemt dan ook de presentatie voor zijn rekening. Tijdens het aankondigen van de muzikanten die Roxette heeft meegebracht heeft lead gitarist Christoffer Lundquist een verassing in petto door 'Limburg' van Rowwen Heze als gitaarriedeltje te spelen. Dat Roxette een hitmachine was in hun hoogtijdagen mag duidelijk zijn. De hits, 'It Must Have Bin Love', 'The Look', 'Joyride', 'How Do You Do', Listen To Your Heart' en 'Dangerous' worden met volle borst meegezongen, ook door de stoere mannen in de wei.(MV)

Er zijn mensen die weglopen met haar en er zijn mensen die er niets van moeten hebben. Maar feit is dat Anouk van het begin af aan er vol voor gaat. De set staat als huis. Een uur lang krijgt het publiek de hits van Anouk te horen op een wijze zoals nooit vertoond. Verrassend zijn de achtergrondzangeressen die Anouk heeft meegenomen; Trijntje Oosterhuis en Jenny Lane. Niet de minsten natuurlijk en een fantastische aanvulling voor deze band. Na Anouk zijn eventueel aanwezige tegenvallers van vandaag snel vergeten.(JvR)