Snoeihard op Koninginnenacht Snoeihard op Koninginnenacht

Een heerlijke avond in de Fenix

, Tom Janssen

Snoeihard op Koninginnenacht

Een heerlijke avond in de Fenix

Tom Janssen ,

Het Sittardse Fenix opent haar deuren voor het metal-liefhebbende publiek. Snoeihard en vol verrassingen.

Een heerlijke avond in de Fenix

Terwijl op de markt de Koninginnenacht wordt gevierd, spelen twee grootheden in de Metal(core) scene in Poppodium Fenix in Sittard. Holding Onto Hope uit California en Bleed From Within uit Schotland laten de tent op z’n grondvesten schudden

Menig metalcore hartje zal sneller gaan slaan, of misschien een paar slagen overslaan, bij het horen van het proramma van de Fenix in Sittard. Nooit eerder kon Fenix zeggen het volledige programma goed opgezet te hebben zoals op deze avond.

De avond begint namelijk met As Heavens Collide, de nieuwe metal-sensatie van Zuid-Limburg. Op het moment zijn ze bezig met het opnemen van hun debuut EP ‘Sail The Storm’. Helaas loop ik te laat de Fenix in, maar de show van de vijf jongens is me bekend. Met een krachtige cover van Parkway Drive weten ze het publiek goed warm te maken. Maar de eigen nummers verbleken hierbij totaal niet en zorgen dat het publiek erbij blijft.

Ik kom binnen lopen tijdens Wasted Bullet. Deze Brabantse hardcore-band heeft een sound die zeker past in het rijtje, met duidelijke invloeden van bands als Parkway Drive en August Burns Red. De sfeer is geweldig, de voetjes gaan van de vloer. Het zal de eerste band van de avond zijn die positief verrast.

As Enemies Arise past net zoals Wasted Bullet in het rijtje thuis. Ze spelen hard, ze spelen strak, ze verrassen en ze komen uit Brabant. De voetjes gaan weer van de vloer.

Vorig weekend nog Groezrock, nu Fenix. Holding Onto Hope had de eer om de Eastpak Stage te openen op de vrijdag. Als vervanging van Oh Sleeper, die niet konden komen vanwege de vermeende crematie van Sugar Lee Hooper. En in de Fenix spelen ze als vervanger van Stick To Your Guns, die eveneens door rondvliegend vulkaanas het niet haalde naar het Europese vasteland te komen. Heel erg vinden we het niet, Holding Onto Hope amuseert net zo goed. Maak maar eens een mix van vijf van de meest technische bands ter wereld, en je kan nog niet evenaren wat deze jongens doen. Ze hebben hun eigen sound, hun eigen idee van hoe muziek zou moeten zijn, en ze spelen het zoals het hoort.

Vier langharige mannen lopen het podium op. De drummer neemt plaats, de gitaristen hangen hun gitaar om hun nek, de bassist speelt een losse B aan. De verwachting van de avond spring ineens over van een metalcore, naar een death-metal-optreden. De metal-klanken klikken door de speakers en de haren beginnen te wapperen. Je weet het zeker, dit had je niet verwacht. Dan komt een klein iel mannetje met een Iron-Maiden-shirt, skinny jeans en een emo-kapsel het podium op gerend. Hij begint te schreeuwen en je blijft toch maar even staan kijken. En wat blijkt: de band klinkt inderdaad ontzettend goed. Ze spelen strak, ze spelen hard, ze spelen charismatisch. Alweer verrast! Bleed From Within heten ze. Op 10 mei komt hun nieuwe album ‘Empire’uit, en daarvan geven ze vanavond alvast een klein voorproefje. Bijvoorbeeld ‘The Healing’, wat op dit album staat en waarvoor een clip is gemaakt, klinkt strak en superhard.

Niks meer over te zeggen, dit behoort tot een van de goed geslaagde avonden in de Fenix. Ook was er geen ruzie tussen beveiliging en metalliefhebbend Sittard. De Fenix gaat vooruit in hun strijd om als steeds groter en bekender poppodium te worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg