Maria slaat op hol Maria slaat op hol

Dagelijkse kost in Fenix?

, Wil Delissen

Maria slaat op hol

Dagelijkse kost in Fenix?

Wil Delissen ,

Hoe twee uitersten elkaar kunnen aanvullen bewijzen Drive Like Maria en Daily Bread op een druilerige novemberdag in Fenix.

Dagelijkse kost in Fenix?

Het valt steeds weer op, dat publiek moeite heeft met het vinden van Fenix (of omgekeerd). Ook op 20 November komt de instroom pas laat op gang en stopt als de zaal nog niet half is gevuld. Een gemiste kans voor velen, waaronder onze recensent.

Het Friese trio Daily Bread mag de avond openen. Deze jonge band experimenteert er lekker op los. Een degelijke bassist, energieke drummer en goed ogende toetseniste, die ook de zang voor haar rekening neemt, laten hun muzikale talenten de vrije loop. Al snel wordt duidelijk dat de noorderlingen plezier hebben in wat ze doen en de chemie tussen de drie straalt er dan ook vanaf. Een voorprogramma, dat erin slaagt de loper uit te leggen voor de hoofd-act.

Drive Like Maria is een band die garant staat voor krachtige rock, splijtende gitaarsolo’s, knallende energie en een drive die het publiek meetrekt van de eerste tot de laatste noot. Bjorn, Nitzan en Robin brengen niet alleen zichzelf maar ook het publiek in extase. Het zwaartepunt van de publiek belangstelling bevindt zich bij Nitzan. Dit kan te maken hebben met het overwicht aan mannelijk publiek, maar dat doet tekort aan de gedrevenheid en passie, waarmee ze haar gitaar bespeelt. Helaas moet Sittard al na een uur afscheid nemen van deze veelbelovende band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg