Intwine brengt de Cariben naar Heerlen Intwine brengt de Cariben naar Heerlen

'Rumshop session' zorgt voor een waar feest

, Jörg De Groot

Intwine brengt de Cariben naar Heerlen

'Rumshop session' zorgt voor een waar feest

Jörg De Groot ,

De 'twaalfde van de elfde' is dit jaar de startdatum van het nieuwe carnavalsseizoen. Ditmaal niet geopend door de plaatselijke carnavalsvereniging maar door Intwine, rock band.

'Rumshop session' zorgt voor een waar feest

Tijdens 'The Acoustic Rumshop Sessions Tour 2009' laat Intwine zich van een andere kant zien. Wordt er normaal hard gerocked, is het nu tijd voor een andere, verrassende aanpak. 
Bestaande nummers worden voorzien van een nieuw, akoestisch, arrangement. Mix daarbij een flinke portie Caribische cross-over klanken en je hebt het ideale uitgangspunt voor een rum shop session en een prima avondje uit.

Rum shops zijn kleine winkeltjes in het Caraïbische gebied waar men drank, een sigaar of sigaretten kan kopen onder het genot van lokale (live-)muziek. Rum shops zijn een populair trefpunt onder de lokale bevolking.

De Limburg-zaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen is goed gevuld als de heren van Intwine hun entree op de Bühne maken. Na een korte groet van frontman Roger Peterson wordt de eerste set direct ingezet met 'Slow Down' als openingsnummer, afkomstig van hun tweede cd 'Perfect', gevolgd door het bekende 'Get outta my head' van het debuutalbum 'Intwine', waar het destijds allemaal mee is begonnen. Het publiek wordt meegenomen op een tijdreis door een selectie van Intwine's discografie.

Wat opvalt is het uitstekende geluid in de zaal. Zet het publiek bijna bij de band op schoot en het sferische en intieme geheel is een feit. Peterson is zeer geconcentreerd en dat zorgt ervoor dat het contact met het publiek wat minder is. Dat mag de pret niet drukken want de strakke ritmesectie, bestaande uit gitarist van het eerste uur Jacob Streefkerk, invaller Quincell Adolphin (bassist bij Orange Grove) en drummer Eric Spring in't Veld, staat als een huis. De band heeft er veel zin in. Peterson zorgt naast zijn loepzuivere vocalen, met zijn percussie instrumenten voor een extra latin-saus. Dit alles bewijst temeer dat Intwine nog steeds tot de top van rockend Nederland, en verder, gerekend mag worden.

Na een korte pauze wordt Peterson alleen door gitarist Jon Symons begeleid bij een viertal nummers waaronder 'Walking On The Moon' van The Police. Ditmaal zonder Sarah Bettens die op het recent uitgebrachte album 'Kingdom Of Contradiction' een duet zingt met de frontman. Peterson en Symons zorgen door hun integere samenspel voor een nog intiemere sfeer. Na deze nummers is het echter tijd voor een feestje! De band keert terug op het podium en Peterson nodigt het publiek uit om te gaan staan en tovert de zaal om in een caribisch carnaval. Er wordt flink gedanst en meegezongen. Afsluiter van de tweede set is het krachtige 'Jack In a Box' van het album 'Pyrrhic Victory' uit 2006. Een knallende 'afsluiter'.

Dit alles smaakt naar meer. Op veler verzoek volgt er een toegift met, naast het uit eigen stal afkomstige 'Sleep In Silence', een tweetal verrassende covers. 'Blind to you' van de reggae- en dancehall-artiest Collie Buddz, ditmaal gezongen door gitarist Jacob Streefkerk. De grote finale is de cover van Barrington Levy's 'Here I Come' welke eindigt in een geweldige explosie van improvisatie en jamming. Heerlen wordt met een grote glimlach op het gezicht achtergelaten. Het opnieuw arrangeren van de bestaande nummers is geslaagd. Er wordt wordt door Peterson gezinspeeld op een 'Rum Shop Sessions'-cd. Nou, die mag er gerust komen.

Het 'caribische carnaval' van 2010 is in ieder geval knallend begonnen!


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg