Heer des huizes laat House of Lords spreken Heer des huizes laat House of Lords spreken

House of Lords schittert met klassiekers en nog één overgebleven heer

, Raymond Kruijen

Heer des huizes laat House of Lords spreken

House of Lords schittert met klassiekers en nog één overgebleven heer

Raymond Kruijen ,

House of Lords krijgt in hun begindagen het predicaat “supergroep” mee vanwege het feit dat een aantal rasmuzikanten uit de hardrock scene hun krachten bundelt. Anno 2009 telt de band nog slechts een overgebleven ‘heer’. De laatste albums levert de band hoge-kwaliteitshardrock. Het moment is er om te oordelen hoe James Christian en zijn band het er live vanaf brengen.

House of Lords schittert met klassiekers en nog één overgebleven heer

De Bosuil is nog niet heel vol wanneer het Engelse Kane’d hun opwachting maakt. Deze jonge talentvolle band is geformeerd rond de drie jongedames Steph, Chez en Stacey. Kane'd opent met ‘Outta My Mind’ dat er meteen heerlijk in hakt. Hun “recht voor je raap” rocknummers liggen goed in het gehoor. De twee gitaristen slingeren messcherpe riffs de zaal in waarbij het geheel heel melodieus klinkt.  Het laatste is natuurlijk voornamelijk de verdienste van de drie meiden, die allen over een goede strot beschikken.
 
Van hun zes tracks tellende album spelen ze nog ‘Don’t Be Stupid’, wat menig hedendaags radiohitje zou wegblazen. Als afsluiter wordt het schitterende openingsnummer van hun album, ‘So Lonely’ gespeeld. Wat een “vrouwenpower”. Ook heel noemenswaardig is hun bewerking van Billy Idol’s ‘Rebel Yell’. Een ding is zeker: van deze rebelse band gaan we nog meer horen. Het publiek van vanavond wist in ieder geval wel raad met Kane’d.
 
Wanneer House of Lords uit de startblokken schiet met ‘Sahara’ is de zaal inmiddels goed gevuld. Vanaf het begin is duidelijk dat House of Lords nog steeds een van de vaandeldragers is binnen het genre van de melodic rock, ook al lopen de keyboardpartijen en backing vocalen op tape mee. Gelegenheidsgitarist Rob Marcello kwijt zich meer dan verdienstelijk van zijn taak als vervanger van gitarist Jimmy Bell.
 
Vanavond krijgt het publiek een mooie mix van oude en nieuwe nummers te horen. Zo laat de band zijn kracht horen op de titeltrack van hun recentste album ‘Cartesian Dreams’. Het publiek laat zijn waardering horen bij de klassiekers ‘Love Don’t Lie’ en ‘I Wanna Be Loved’. Achter de drumkit zit geen “kleine jongen”; BJ Zampa ( o.a. Alice Cooper ) laat zijn kunnen horen in een mooie drumsolo. In stijl sluiten de heren af met “parels” van het debuut album, ‘Pleasure Palace’ en ‘Slip Of The Tongue’. 

Dit House of Lords staat nog steeds garant voor een meer dan geslaagd avondje tachtiger-jaren hardrock. Hoe deze band zou klinken in de originele bezetting? Daar durft iedereen alleen maar van te dromen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg