Izonix en Stuffed Animal winnaars PopSport Limburg Izonix en Stuffed Animal winnaars PopSport Limburg

Bands uit Sittard en Maastricht door naar landelijke finale op 10 mei

, Pierre Oitmann

Izonix en Stuffed Animal winnaars PopSport Limburg

Bands uit Sittard en Maastricht door naar landelijke finale op 10 mei

Pierre Oitmann ,

Zondagmiddag wonnen de bands Izonix uit Sittard en Stuffed Animal uit Maastricht de Limburgse finale van bandwedstrijd PopSport. Op 10 mei staan zij in de landelijke finale van PopSport in 013. Het lied ‘Pink Cloud’ van de band Checkered uit Weert werd uitgeroepen tot beste song uit de competitie.

Bands uit Sittard en Maastricht door naar landelijke finale op 10 mei

Zondagmiddag wonnen de bands Izonix uit Sittard en Stuffed Animal uit Maastricht de Limburgse finale van bandwedstrijd PopSport. Zij nemen op 10 mei deel aan de landelijke finale van PopSport in 013, Tilburg. Het lied ‘Pink Cloud’ van de band Checkered uit Weert werd door de jury uitgeroepen tot beste song uit de competitie. Aan deze prijs is een fotoshoot verbonden.

Vrijdag- en zaterdagavond vonden de regiofinales van respectievelijk Noord-Brabant en Zeeland plaats. Hunting The Robots en Mindtrick wonnen in W2 (Den Bosch) en in De Spot (Middelburg) werden Capital Sentimental en Kids Never Lie verkozen tot finalisten. Samen met Izonix en Stuffed Animal zullen deze bands zich gaan concentreren op nieuwe workshops, waaronder band- en vocalcoaching, fotoshoot en studiotijd. Er verschijnt vervolgens een compilatie-cd met daarop alle finalisten, die op 10 mei nogmaals optreden in de PopSport-finale.

PopSport is een educatief project gericht op muzikale en sociale ontwikkelingen bij leerlingen van dertig middelbare scholen in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Bij het traject is niet alleen het muzikale gedeelte van belang (zoals bij Nu Of Nooit), maar ook de ontwikkeling die een band doormaakt na het deelnemen aan workshops.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg