Finalisten Nu Of Nooit 2009 Finalisten Nu Of Nooit 2009

21 Eyes Of Ruby, Kings Of The Day, Blind Sight en twee 'jonge' bands

, Pierre Oitmann

Finalisten Nu Of Nooit 2009

21 Eyes Of Ruby, Kings Of The Day, Blind Sight en twee 'jonge' bands

Pierre Oitmann ,

Na afloop van de laatste voorronde van bandwedstrijd Nu Of Nooit maakte producer Rob Driessen de vijf finalisten bekend. Op 1 maart vindt de finale van Nu Of Nooit plaats in Nieuwe Nor te Heerlen.

21 Eyes Of Ruby, Kings Of The Day, Blind Sight en twee 'jonge' bands

Na afloop van de vijfde en laatste voorronde van bandwedstrijd Nu Of Nooit in poppodium Azijnfabriek in Roermond maakte producer Rob Driessen namens de drieledige jury de vijf finalisten bekend. Op 1 maart spelen de volgende bands in de finale van Nu Of Nooit in Nieuwe Nor te Heerlen:

- 21 Eyes Of Ruby (voorronde 1 - Fenix, Sittard)
- Blind Sight (voorronde 2 - Sjor, Roggel)
- Kings Of The Day (voorronde 3 - Fraiche, Vaals)
- Audiofeel (voorronde 3 - Fraiche, Vaals)
- Early Adopters (voorronde 4 - Perron55, Venlo)

In 2007 bereikte 21 Eyes Of Ruby al de finale van Nu Of Nooit, maar werd toen vierde. Enkele andere bands die dit jaar aan Nu Of Nooit meededen wisten tijdens eerdere edities al de finale te behalen, maar vallen nu buiten de boot; Feromones (2006), Sideshift Harry (2004) en Super 88 (2005). De overige vier finalisten van 2009 hebben nooit eerder meegedaan aan Nu Of Nooit. Opvallend dit jaar is het ontbreken van Roermondse bands in de finale.

De voorrondejury van Nu Of Nooit bestond dit jaar uit Rob Driessen (L1, 3sun Recordings), Pat Smeets (TV Limburg, ex-zanger Dreadlock Pussy) en Bas Stienen (WesSummerbreeze, 3VOOR12/Limburg). De finalejury, met daarin onder andere Ron van der Sterren en Tren van Enckevort, bepaalt op 1 maart welke band Nu Of Nooit wint en daarmee op Pinkpop 2009 mag spelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg