Venlose motor start met veel Horst-Power Venlose motor start met veel Horst-Power

Zomerparkfeest : van punk via pop naar een heerlijk zwoel einde

, Joost Bazelmans

Venlose motor start met veel Horst-Power

Zomerparkfeest : van punk via pop naar een heerlijk zwoel einde

Joost Bazelmans ,

Op donderdag 27 augustus barstten de zomerparkfeesten in het Julianapark van Venlo weer los. Vier dagen lang altijd een garantie voor bekende muzikanten, terwijl ook andere zaken zoals toneel en poëzie aan de orde komen. 3VOOR12/Limburg was er natuurlijk voor de muziek en op de donderdagavond was deze zeer gevarieerd. De Heideroosjes, Bertolf en Sabraina Starke stonden op het podium.

Zomerparkfeest : van punk via pop naar een heerlijk zwoel einde

Heideroosjes openden op het hoodfpodium en dat zorgde dus voor spektakel. Bouwend op 20 jaar ervaring weten de Horster punkers precies wat hun publiek wil en ook na hoeveel glazen bier hun publiek lekker warm begint te draaien om ze eens lekker mee te laten doen. Zoals gewoonlijk stuitert Marco Roelofs al zingend en schreeuwend over het podium, terwijl gitarist Frank Kleuskens en bassist Fred Houben hier ook hun steentje aan bijdragen. De harde snelle nummers worden afgewisseld door wat rustigere nummers, en op een gegeven moment hangt Marco zelfs een akoustiche gitaar om, terwijl Fred een accordeon beet pakt. Een ware ballad wordt voorgedragen door de Heideroosjes, voorzien van voor hun unieke instrumenten. Na deze ballad wordt een iets sneller nummer ingezet en worden de Heideroosjes geassisteerd door Tren van Enckevort van Rowwen Hèze op de accordeon.
 
Na de adrenalinestoot van de Heideroosjes was het tijd voor wat easy listening van Bertolf in de grote tent. De heerlijke wegluisterende popsongs van Bertolf zorgden voor veel aansteker-momenten in de grote tent, en was een lekker rustpunt na het optreden van de Heideroosjes. Je moet dan ook niet naar Bertolf gaan kijken als je van spektakel op het podium houdt, maar wel als je gewoon even rustig naar lekkere popnummers wilt luisteren met een drankje erbij. Dat was overigens wel nodig want het was bloedheet in de tent, wat het vrij statische optreden van Bertolf en zijn band misschien wel kan verklaren.
 
Na ruim een uur Bertolf had Sabrina Starke tijd genoeg gehad om het hoofdpodium te laten ombouwen voor haar optreden van die avond. Terwijl de instrumenten voor een uitgebreide band klaar stonden, kwam ze slechts begeleid door een van de gitaristen het podium op, om te beginnen met een aukoustisch nummer. Haar zoete stem zweefde heerlijk weg over het veld begeleid door slechts een gitaar. Na een drietal akoustische nummers, waarvan de laatste twee begeleid door twee gitaristen, kwam de rest van de band het podium op en kon het feest beginnen. Een heerlijke moeilijk te beschrijven sound schalt over het terrein. Het maakt ook niet uit of het soul, jazz, R&B, funk of wat dan ook is. Feit is dat het heerlijk is om naar te luisteren, op te dansen of eens lekker weg te zwijmelen in de armen van je partner. Behalve het slot van de act dan. Dat was een overweldigend funky einde in een rap tempo, dat maar weer eens liet zien dat Sabrina Starke niet voor één gat te vangen is.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg