Mexicaanse griep vastgesteld op Solar Mexicaanse griep vastgesteld op Solar

Tenminste twee griepgevallen bekend, waarvan één “zeker”

, Pierre Oitmann

Mexicaanse griep vastgesteld op Solar

Tenminste twee griepgevallen bekend, waarvan één “zeker”

Pierre Oitmann ,

Op het Solar Weekend Festival in Roermond hebben tenminste twee bezoekers de Mexicaanse griep opgelopen. “Het is zeker dat er Mexicaanse griep is vastgesteld”, meldt Extrema Events.

Tenminste twee griepgevallen bekend, waarvan één “zeker”

Op het Solar Weekend Festival in Roermond hebben tenminste twee bezoekers de Mexicaanse griep opgelopen. Zowel bij organisator Extrema Events als bij 3VOOR12/Limburg is er een melding binnengekomen. “Het is zeker dat er Mexicaanse griep is vastgesteld”, meldt Siem Nozza van Extrema.

Bij 3VOOR12/Limburg kwam er een melding binnen van iemand die volgens haar huisarts “hoogstwaarschijnlijk” Mexicaanse griep heeft opgelopen. Het gaat in beide gevallen niet om levensbedreigende situaties. Het is niet bekend of er meerdere mensen besmet zijn tijdens Solar.

Extrema had bij de ingang van Solar instructies geplaatst om het risico op Mexicaanse griep te verkleinen. Tot op heden heeft de festivalorganisatie geen statement naar buiten gebracht over de griepgevallen, maar gezien het geringe aantal meldingen lijkt daar ook geen reden toe. Ook festivals als Lowlands, Pukkelpop en Zomerparkfeest lijken geen extra maatregelen te nemen om besmettingen te voorkomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg