Song van het Jaar 2008: de keuze van Ninkasi Jr. Song van het Jaar 2008: de keuze van Ninkasi Jr.

"Ik kan niet wachten tot ik mijn 'waardering' weer eens in de bandbus van Moke mag uiten"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Ninkasi Jr.

"Ik kan niet wachten tot ik mijn 'waardering' weer eens in de bandbus van Moke mag uiten"

Pierre Oitmann ,

De Roermondse popscene lijkt bol te staan van de nevenprojecten, hobbyacts, gelegenheidsbands, samenwerkingsverbanden, incidentele collaboraties en andere muzikale kruisbestuivingen. Één van de spinnen in dit soms incestueuze muzikantenweb is Björn van Zwamen, die met Ninkasi Jr. meedoet aan Nu Of Nooit. 'Jungle Drum' van Emiliana Torrini is volgens hem "het vetste nummer van dit jaar".

"Ik kan niet wachten tot ik mijn 'waardering' weer eens in de bandbus van Moke mag uiten"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Muzikant Björn van Zwamen doet dit jaar maarliefst met drie bands mee met Nu Of Nooit (net als Dolf Smolenaers overigens). Sideshift Harry is reeds een bekende naam en stond in 2004 zelfs in de finale. Vorige jaar stond Van Zwamen ook nog in de finale, toen met Bitcho. De twee andere bands waarmee hij dit jaar nog meer meedoet zijn gloednieuw; Ninkasi Jr. en GooGooMuck. Sterker nog, beiden zullen voor publiek debuteren tijdens Nu Of Nooit! Samen met Sideshift Harry-drummer David Smits maakt Van Zwamen vuige rock met enkel gitaar en drums. Björn benoemt zijn vijf favoriete liedjes van 2008, op geheel eigen wijze...

De vijf favorieten van Björn van Zwamen, gitarist en vocalist van Ninkasi Jr.

5. Moke - This Plan
“Deze liedje ken ik niet, maar Moke is echt de allerallerallervetste sjieke band in de wereld. En het zijn ook zo'n leuke mensen, ik kan niet wachten tot ik mijn 'waardering' weer eens in hun bandbus mag uiten. Moke for president.”

4. AC/DC - Rock And Roll Train
“Waarom? Fucking waarom?”

3. Le Le - Skinny Jeans 
“Want ze zingen over feesjes.”

2. Alphabeat - Fascination
“Inderdaad fascinerend! Van de ene kant word je ram kriebelig van die vrolijkheid. Van de andere kant is 't fout genoeg om grote hoeveelheden bier bij te nuttigen. Sjapo!”

1. Emiliana Torrini - Jungle Drum
“Echt wel 't vetste nummer van dit jaar. We wilden 'm met Ninkasi jr. zelfs coveren, maar t bleek toch weer te moeilijk. Dus dan maar weer veel luisteren. En Joost wordt er gek van. In a world!!!”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg