Song van het Jaar 2008: de keuze van Morning Song van het Jaar 2008: de keuze van Morning

"Zelf vind ik Slipknot al vanaf hun eerste album helemaal te gek"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Morning

"Zelf vind ik Slipknot al vanaf hun eerste album helemaal te gek"

Pierre Oitmann ,

Morning heeft een nieuw album én een wereldwijde deal. Een overwinning op Nu Of Nooit zou mooie promotie zijn. Bovendien zijn er doorgaans maar weinig Nu Of Nooit-bands die al een volledig album uithebben. Dat is dit jaar wel even anders. Morning-toetsenist Stijn Bannier doet een poging vijf liedjes uit te kiezen voor Song van het Jaar. "Het was niet gemakkelijk om vijf nummers te vinden in deze redelijk beperkte lijst."

"Zelf vind ik Slipknot al vanaf hun eerste album helemaal te gek"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Inmiddels is Morning een bekende naam, zowel in Limburg als in de metalscene. Met een nieuw album onder de arm gaat Morning vol vertrouwen de voorrondes van Nu Of Nooit tegemoet. Toetsenist Stijn Bannier maakt een selectie uit de voorkeuzelijst van de Song van het Jaar-verkiezing. Hij heeft hier echter moeite mee. "Het was niet gemakkelijk om vijf nummers te vinden in deze redelijk beperkte lijst. Uiteindelijk heb ik er maar drie kunnen vinden, aangevuld met twee nummers die ik er graag nog bij had zien staan..."

De vijf favorieten van Stijn Bannier, toetsenist van Morning

5. Gem - Look
“Een groot deel van 2007 en nog enkele weken van 2008 heb ik een huis gedeeld met Gems drummer Wouter Rentema en het was erg tof om de ontwikkeling van de nummers voor de nieuwe plaat 'New' terug te horen. Vooral de eerste single 'Look' vond ik - binnen het genre - erg verfrissend en daarnaast zat er een ongelooflijk toffe clip bij.”

4. Textures - Awake
“Na het voor mij wat tegenvallende tweede album, 'Drawing Circles', weet Textures op het nieuwe album toch weer wat meer terug te gaan naar de sfeer van het debuut 'Polars'. Alhoewel dat album voor mijn gevoel niet benaderd wordt, vind ik deze derde toch wat beter dan de tweede. 'Awake' is één van de nummers van dit album dat zo nog het meeste op hun eerste album had kunnen passen, vanwege de slepende opbouw en de dreigende sfeer.”

3. Slipknot - Psychosocial 
“Al sinds 1999 volg ik Slipknot met grote interesse. Waar er eerst werd gesproken van een gimmick - 'die clownsact' of 'die maskers verhullen de slechte muziek' - draaiden in de loop van de jaren ook de critici hun mening bij. Zelf vind ik de band al vanaf hun eerste album helemaal te gek, maar weten ze op het laatste album, 'All Hope Is Gone', me opnieuw te verbazen met nog meer melodie, à la Stone Sour, gecombineerd met hun vertrouwde bruutheid. De single 'Psychosocial' heeft een heerlijke Pantera-feel en een supertoffe bridge!”

2. Protest The Hero - Bloodmeat
“Een meer dan geweldige band die ik begin 2008 pas heb leren kennen. De band combineert op weergaloze wijze mathcore, powermetal, emo, rock, metal en pop en weet dit vol overtuiging te brengen. Eerste single van het album 'Bloodmeat'  combineert ook al deze elementen. In november heb ik ze dan ook eindelijk live mogen aanschouwen en ze wisten me nog meer te overtuigen!”

1. Unearth - My Will Be Done
“Ook Unearth volg ik al een hele tijd, sinds 2004 om precies te zijn. Deze metalcoreband weet, in tegenstelling tot veel stijlgenoten, elk album een kleine vernieuwing aan te brengen in het geheel en ook op het laatste album, 'The March', is dit weer het geval. Naast de bekende ingrediënten als vette breakdowns, dikke riffs en hardcoremeezingrefreinen zijn op het nieuwe album veel snelle, melodieuze solo's en loopjes te horen die weer net een andere draai aan het geheel geven. 'My Will Be Done' illustreert dit in elk geval heel erg goed!"


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg