Reincarnatus beste Limburgse vocalisten 2008

L1mbo Top 10-panel vindt Middeleeuwse zang het beste

Redactie ,

Het panel achter de L1mbo Top 10 van de provinciale omroep L1 heeft de dames van Reincarnatus collectief uitgeroepen tot beste vrouwelijke vocalisten van 2008. Hiermee laten de jonkvrouwen Stevie Ann, Maud Wilms en Beppie Kraft achter zich. Volkszanger Erwin Brepoels werd uitgeroepen tot beste mannelijke vocalist van verleden jaar.

L1mbo Top 10-panel vindt Middeleeuwse zang het beste

De vrouwenband Reincarnatus en de Maastrichtse volkszanger Erwin Brepoels zijn de beste vocalisten van het afgelopen jaar. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt in het dialectmuziekprogramma 'Plat-eweg' op L1 Radio. "Het jaar 2009 kan voor ons niet beter beginnen met deze opsteker", reageert Joyce Hamers van Reincarnatus gelaten in een reactie.

Op het eind van 2008 staat 'Plat-eweg' dagelijks in het teken van de L1mbo Top 50-jaarlijst. Traditioneel worden ook de winnaars van de diverse categorieën bekend gemaakt. De kandidatenlijst wordt samengesteld op voordracht van het vaste L1mbo Top 10-panel.  

In de categorie 'beste vrouwelijke vocalist' waren naast Reincarnatus ook Stevie Ann, Beppie Kraft en Maud Wilms genomineerd.  Beste mannelijke vocalist Erwin Brepoels nam het in zijn categorie op tegen Frans Hermans, Gé Reinders, Jack Vinders, Paul Logister en Ton Engels.

De winnaars in de categorieën 'beste songtekst', 'beste bandartiest(en)', 'beste videoclip', 'beste componist (populair)' en 'beste liveband' worden in de loop van de week bekend gemaakt in 'Plat-eweg'. Telkens is tijdens de uitzending van de L1mbo Top 50 dagelijks de winnaar van één of twee van de categorieën te horen. 

In onze kerstspecial maakte Renate Dirix van Reincarnatus bekend dat de band een contract heeft getekend met het Duitse label Fame Records, dat het album 'Media Vita' in Duitsland uitbrengt in 2009.