Verfrissend en super-weird: Stap in de wereld die Red Zone Cuba heet Verfrissend en super-weird: Stap in de wereld die Red Zone Cuba heet

Super 88 en Fred Fresh support acts bij EP-presentatie Red Zone Cuba in Bosuil

, Erik Daems,

Verfrissend en super-weird: Stap in de wereld die Red Zone Cuba heet

Super 88 en Fred Fresh support acts bij EP-presentatie Red Zone Cuba in Bosuil

Erik Daems, ,

‘Visitors From Another World’, de nieuwe EP van Red Zone Cuba werd gepresenteerd in Weert. Dit extra-terrestiale bezoek ging gepaard met extra-testosteron gastmuzikanten en support acts, terwijl vanuit de ex-communistische wereld Che Guevara zag dat het goed was. Erik Daems ging voor 3VOOR12/Limburg compleet van deze wereld.

Super 88 en Fred Fresh support acts bij EP-presentatie Red Zone Cuba in Bosuil

De landing op 25 april 2008 om 21:43 uur is een beetje hobbelig, maar de snelheid is precies ‘88 miles per hour’. De vintage-garage-gruizel-rockers van Super 88 luiden als eerste het weekend in en geven alvast een kijkje terug in de toekomst door nieuwe nummers te spelen die mogelijk zullen verschijnen op hun eerstvolgende album, waaraan ze komende zomer gaan werken. De verse songs klinken als grove, puntige brokken graniet: vast, hard, een beetje scherp en een tikkeltje koud. Songs die na nog meer aandacht en verwerking zich gaan vormen tot Super 88-iconen met gepolijste vlakken, spannende vormen en verrassende details. Verrassend zijn in elk geval de zware bluesriffs in ‘Wreck This Car’, als ook het gebruik van maraccas, sambaballen dus, door drummer Vincent in ‘Talking To Someone Like You’. Na ‘To The Ground’ keren de heren in weer terug op vertrouwde grond met ondermeer het door de aanwezige fans geliefde ‘Fussball’ en ‘Plectrums Back’, naar het Red Zone Cuba nummer ‘Records Back’. Deze beide nummers zijn terug te vinden op de ‘Attack Of he 88 ft Cuban’, de split-EP die beide bands eind februari van dit jaar uitbrachten.Super 88 sluit zijn set af met frisse koortjes, falsetzang, een hip dansje van gitarist Sjoerd en een bijna satirische gitaarsolo in de MC5-cover ‘Rambling Rose’. ”’Ello ’Olland” klinkt het iets later vanaf het podium. Fred Fresh speelt Franstalige akoestische punk/popliedjes, met veel ‘oohhoo’s en ‘aahaa’s. Aan Freds oproep deze kreten mee te zingen wordt door slechts een klein deel van het Weerter publiek af en toe gehoor gegeven. Iets enthousiaster wordt gereageerd op het op de melodie van ‘Yellow Submarine’ gebaseerde liedje over de TV-hype ‘Big Brother’. Echt goed verstaan doe je het natuurlijk niet, dat snel gezongen Frans, maar het klinkt wel lekker fris en luchtig. Na zijn optreden wenst Fred Fresh de aanwezigen veel plezier met “Rêdde Zône Cuba”.Très sympathique. Red Zone Cuba heet de bezoekers van vanavond een woest, wild welkom met werk van de vorige albums ‘Miss Solar’ en ‘Graveyard Pussy’. Het van het laatstgenoemde album afkomstige ‘Giant Flies’ wordt begeleid door Björn van Zwamen op theremin. Björn zal later in de set, weliswaar na enige pressie en het op het podium smijten van zijn Adidas-sneakers nog meespelen met ‘Visitors From Another World’, het titelnummer van de vanavond gepresenteerde EP. Op het nieuwe schijfje staat ook het met razendsnelle beukdrums gespeelde ‘Cocksucking Blues’ en het surf-blues nummer ‘Roll On’. Hierin vervult mondharmonica/bluesharpspeler Woele Janssen een glansrol. Zijn bijdrage aan dit nummer zorgt vanavond voor extra vuur op het podium. Na ‘Killersurf’, ‘B-movie Disaster’ en het oud-Indonesische volksliedje ‘TV, Porn and Drugs’ bedankt Red Zone Cuba het publiek, de gastmuzikanten en de support acts en eindigt met de Johnny Cash-klassieker ‘Ring Of Fire’, maar dan op zijn Red Zone Cuba’s: supersonisch snel en buitenaards hard. Om 5OVER12 keert 3VOOR12 terug op deze aarde.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg