Het Pinkpop-moment van... Mindhead Het Pinkpop-moment van... Mindhead

“Het hek was van de dam”

, Maurice Kamps,

Het Pinkpop-moment van... Mindhead

“Het hek was van de dam”

Maurice Kamps, ,

In ‘Het Pinkpop-moment van…’ vertellen Limburgse bands en bezoekers over hun beste Pinkpop herinneringen. De eerste Pinkpop die je bezocht, dat ene legendarische optreden, die verregende editie, de keer dat je over het hek klom, de liefde van je leven die je er ontmoette. Mindhead debuteert binnenkort met ‘From Hellstreet’ op Storage Room Records. Morgen begint de editie van 2007, de producer neemt ons mee naar zijn Pinkpop-moment van 1994.

“Het hek was van de dam”

“In die tijd was Pinkpop nog wat minder georganiseerd. De wegen naar het terrein waren één grote vrijmarkt waar allerlei geïmproviseerde biertenten waren opgesteld en handige jongens (illegale) bandmerchandise aan de man brachten. Ook was het mogelijk om buiten het terrein te kamperen. Zo ook een aantal vrienden en ik. Het Pinkpopprogramma sprak ons niet aan, maar The Urban Dance Squad, die daags van tevoren optraden tijdens Rocking Kolonia, des te meer.

We hadden onze tentjes enkele meters van het hek geplaatst aan de kant van het veld van voetbalclub Kolonia. Naast ons stond een groep skaters die, in tegenstelling tot ons, erg goed voorbereid voor de dag kwamen. Uit de kofferbak van hun auto toverden ze allerlei barbecuebenodigdheden tevoorschijn. Onder het genot van lauwe halve literblikken Schultenbräu van de Aldi die we bij ons hadden, sloegen we het jaloers gaande.

Het plan was zoveel mogelijk mee te krijgen van het optreden van The Squad. We bevonden ons aan de overzijde van de lange kant van het voetbalveld, recht tegenover het podium. Een uur voor het optreden bleken wij niet de enige die het concert gratis mee wilden pikken: Om het veld, dat bewaakt werd door mannen met gevaarlijk uitziende honden, stonden mensen achter het hek te kijken. Naarmate het begin van het concert naderde, werd het aantal steeds groter. Een enkeling probeerde over het hek te klimmen, maar kon rekenen op de volle aandacht van de beveiliging.

Ondertussen verschenen steeds meer mensen om het veld en de adrenaline steeg. Toen The Urban Dance Squad aangekondigd werd, naderden aan alle kanten mensen het hek. Het had iets weg van een paleisbestorming. Toen klommen ter hoogte van de cornervlag een aantal mensen over het de omheining, de beveiliging spoedde zich naar hun, maar het hek was van de dam: Tientallen mensen, waaronder ondergetekende volgden hun voorbeeld.

Eenmaal over de omheining rende ik als een bezeten naar het publiek en in één weg door naar een plekje voor het podium en stortte mij vol overgave in the pit. Na een legendarisch optreden van de band liepen mijn vrienden en ik tevreden terug naar het hek, klommen er over heen en dronken nog een Schultenbräu in onze tent.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg