Op z’n Amerikaans overgeproduceerd, maar deze plaat kan het hebben Op z’n Amerikaans overgeproduceerd, maar deze plaat kan het hebben

De top vijf van Ingo Dassen

, Erik Luyten,

Op z’n Amerikaans overgeproduceerd, maar deze plaat kan het hebben

De top vijf van Ingo Dassen

Erik Luyten, ,

Ingo Dassen, gitarist van Maze, Strawberry Blonde en The Dying Hipp-os, benoemt zijn vijf favoriete albums aller tijden.

De top vijf van Ingo Dassen

Ingo Dassen, gitarist van Maze, Strawberry Blonde en The Dying Hipp-os, benoemt zijn vijf favoriete albums aller tijden: #1 Amos lee - 'Amos Lee' De all time favourite, een album vol met songs die zo breekbaar zijn, puur uit schoonheid. Heb hem nu twee keer live gezien, een keer in Tivoli 'just him and his guitar' en een keer met band in 013. Er zijn maar weinig artiesten die met het eerste nummer de mensen meteen bij het strot kunnen pakken, Amos is er een van... #2 The Verve - 'Urban Hymns' Voor mij britpop zoals britpop moet zijn. Het Britse accent, de vette gitaar-effecten en de drugs druipt er gewoon vanaf maar het is o zo heerlijke muziek. Vooral het nummer 'Catching The Butterfly' raad ik iedere gitarist en muziekliefhebber om een keer te checken, zo smaakvol gearrangeerd met een constante groovende drums en dan die heerlijke zin "my elusive dreams"....... Alles klopt aan die cd. #3 Jeff Buckley - 'Grace' Uiteraard bekend van z'n 'Alleluja' cover maar ik heb hem ontdekt via een coverband die het nummer 'Mojo Pin' uitvoerde. Tsja, wat moet ik hier nou over zeggen dat niemand nog weet...Hij is een van de meest smaakvolle zanger/gitarist ooit. Vernieuwend in zijn melodieën en gitaar begeleidingen en heeft dit zeer emotievol op de cd weten te krijgen. #4 Collective Soul - 'Dosage' Amerikaanse rockband en jeugdsentiment. Gekocht op vakantie in Amerika toen ik twaalf was, omdat het daar een hippe band was en ik het hoesje vet vond. Sindsdien grijsgedraaid en sowieso een van de grootste invloeden van mij qua songwriting. Amerikaanse poprock gemixt met funky dingetjes en gewoon ultiem catchy. Een zanger die gewoon lekker kan rocken maar ook een gevoelige snaar kan raken en een gitarist die ook weer sfeervol met effecten omgaat - love gitaar-effecten - maar ook een lekkere solo eruit kan knallen. Uiteraard is de cd op z'n Amerikaans over-geproduceerd, maar deze plaat kan het hebben, luister gewoon maar eens een keer naar het nummer 'Heavy'. #5 Tool - '10.000 Days' Alle platen van Tool zijn geweldig, laat ik dat even vooropstellen. Als ik echter een keuze moet maken dan is het '10.000 Days', ik heb er lang op moeten wachten maar het was zo de moeite waard. Ze weten gewoon iedere keer een cd te produceren die als geheel klopt, pompt, je naar hogere sferen brengt, na honderd keer luisteren nog steeds niet verveelt en gewoon dynamisch is. Een band die muziek maakt die mee evolueert met de tekst - en andersom - en dat dan ook nog live net zo weet over te brengen.... in één woord: Goddelijk!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg