Hollandse Nieuwe 21 Eyes Of Ruby heeft niet genoeg aan veertig minuten Hollandse Nieuwe 21 Eyes Of Ruby heeft niet genoeg aan veertig minuten

Antoine Pütz: "Ik stop bijna al mijn tijd in de band"

Hollandse Nieuwe 21 Eyes Of Ruby heeft niet genoeg aan veertig minuten

Antoine Pütz: "Ik stop bijna al mijn tijd in de band"

Het Limburgse 21 Eyes of Ruby debuteert met een dubbel-cd, Conquer The World part 2 & 3. Met een vierde zijn ze al weer druk bezig en ondertussen benutten ze iedere kans om iemand hun cd onder de neus te drukken. Maak kennis met 21 Eyes Of Ruby, de Hollandse Nieuwe van deze week.

Antoine Pütz: "Ik stop bijna al mijn tijd in de band"

Antoine Pütz is zanger en gitarist van het Limburgse 21 Eyes Of Ruby. Een band met ambities, kun je wel stellen, want ze brengen als debuut-cd een dubbelaar uit: Conquer The World part 2 & 3. En voor de vierde kiezen ze straks uit dik 160 minuten aan muziek.

WIE OF WAT IS 21 EYES OF RUBY?
“Een Limburgse band die nu een dik jaartje bestaat. We hebben onlangs ons derde cd-tje opgenomen en daar de tweede aan toegevoegd. Een dubbel-cd dus, want onze muziek moet de wereld in. We zijn ook al weer bezig met een vierde natuurlijk. Dat moet een full length worden van tachtig minuten. Veertig minuten is echt niet genoeg voor ons. Het moet meer zijn. Het is niet zo dat alles dat we doen op plaat komt; we houden echt wel wat achter. We hebben straks minimaal 160 minuten aan muziek, waarvan het beste op de plaat komt.”

VANWAAR DIE NAAM?
“Op Mellon Collie & The Infinite Sadness van The Smashing Pumkins, wat we een super-cd vinden, staat het nummer Through The Eyes Of Ruby. We wilden iets artistieks, niet iets met motherfucker of die. Iets creatiefs.”

HET OORDEEL VAN 3VOOR12: RAUWE REKENROCK MET EEN IETS TE LUCHTIGE STEM
“Daar kan ik wel mee leven. Live komt dat trouwens helemaal goed, want dan zing ik rauwer.”

KEUZES:
PART 2 OF PART 3?

“Drie. Er zit in een lijn die we willen blijven volgen. Wat volwassener, precies ja.”

NEDERLAND OF DE WERELD?
“Voorlopig is het helaas alleen Limburg, maar we hopen zo snel mogelijk meer mensen te overtuigen van onze energie en strijdlust.”

SOLO OF RIFF?
“Altijd de riff. Ik houd van rock met riffs, maar de solo’s skip ik vaak. Metalsolo’s vind ik niet zo interessant. Ik houd meer van de manier waarop Tool, Sonic Youth of Radiohead het doen. Dat zijn eigenlijk geen echte solo’s, meer sferen. De solo moet een compositie zijn op zich.”

WAAROM MAKEN JULLIE EIGENLIJK MUZIEK?
“Het moet eruit. Ik geef een beetje gitaarles en stop verder al mijn tijd in 21 Eyes of Ruby. Voor Martijn, onze drummer, geldt dat ook.”

WAT WIL JE BEREIKEN MET JE MUZIEK?
“We willen volgend jaar, of eigenlijk dit jaar al, op Pukkelpop spelen. Pinkpop is ons dit jaar door de neus geboord, maar we spelen in ieder geval op Bospop. Hopelijk spot Mojo ons en kunnen we hier en daar leuke voorprogramma’s doen. We zijn er actief mee bezig; elke kans om iemand een cd onder de neus te drukken, benutten we.”

WAAROM MOETEN MENSEN NAAR JULLIE KOMEN KIJKEN?
“We zijn relatief uniek in een bepaalde combi.”

Luister naar het hele interview met 21 Eyes Of Ruby in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg