Hij kan een heel zoet liedje zingen over de maan maar het wordt niet truttig Hij kan een heel zoet liedje zingen over de maan maar het wordt niet truttig

De top vijf van Paul van Kessel

, Maurice Kamps,

Hij kan een heel zoet liedje zingen over de maan maar het wordt niet truttig

De top vijf van Paul van Kessel

Maurice Kamps, ,

Paul van Kessel was ooit zanger van de Sittardse funkband Honky Soul. Tegenwoordig zingt hij bij big band The Young Sinatras, The Headliners, Dox Orchestra, Basti’s Trio, Scallymatic Orchestra en Wicked Jazz Sounds. Dit is zijn album top vijf aller tijden.

De top vijf van Paul van Kessel

Paul van Kessel was ooit zanger van de Sittardse funkband Honky Soul. Tegenwoordig zingt hij bij big band The Young Sinatras, The Headliners, Dox Orchestra, Basti’s Trio, Scallymatic Orchestra en Wicked Jazz Sounds. Dit is zijn album top vijf aller tijden. #1 Sly & The Family Stone – ‘There’s A Riot Goin’ On’ “Ik houd van tijdloze muziek en bij Sly heb ik dat heel erg. Dit album heeft een enorm krakend basgeluid en het klinkt allemaal een beetje verrot. Dit zou ik dag en nacht kunnen draaien, het blijft gewoon vet.” #2 Miles Davis – ‘E.S.P.’ “Voornamelijk om het nummer ‘Mood’, het laatste nummer op het album. Dat heeft zo’n vet sfeertje, je moet vooral luisteren naar de brushes van de drummer. Dat heeft een soort meditatieachtig gevoel, het is de hele tijd hetzelfde, Miles gaat er supervrij overheen.” # 3 Kurt Ellington – ‘The Messenger’ “Kurt Ellington heeft mij qua jazzstijl erg beïnvloed. Het heeft mij de andere kant van zingen laten zien, door het na te zingen heb ik er heel veel van geleerd. Hij heeft Coltrane solo’s voorzien van woorden, zoals van ‘A Love Supreme’. Hij heeft een heel stoere baritonstem, hij kan een heel zoet liedje zingen over de maan, maar het wordt niet truttig, door zijn donkere stem.” # 4 Nat king Cole – ‘Live At The Sands’ “Een hele late opname, het is opgenomen na drie of vier uur ’s nachts. De muzikanten kwamen terug van hun gigs en gingen dan naar club The Sands. Het is zo’n big band ding. Volgens mij is het ergens in de jaren zestig opgenomen. Sinatra heeft er ook een legendarisch album opgenomen met Count Basie.” # 5 Otis Redding – ‘Pain In My Heart’ “Ik haalde hem in de bieb toen ik jong was. Ik was toen net begonnen met gitaar spelen en zocht die nummers dan uit en speelde ze na. Uiteindelijk heb ik het originele album gekocht toen ze uitverkoop hadden.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg