"Helemaal uit mijn hoofd geleerd, nog voordat ik goed genoeg Engels kon om het te begrijpen" "Helemaal uit mijn hoofd geleerd, nog voordat ik goed genoeg Engels kon om het te begrijpen"

De top 5 van Blaxtar

, Maurice Kamps,

"Helemaal uit mijn hoofd geleerd, nog voordat ik goed genoeg Engels kon om het te begrijpen"

De top 5 van Blaxtar

Maurice Kamps, ,

Het was een spannend weekend voor Blaxtar: vrijdagavond was hij het voorprogramma van Jay-Z. in de H.M.H. in Amsterdam en zaterdagvond stond hij in de halve finales van De Grote Prijs van Nederland in De Helling te Utrecht. Dit zijn Blaxtar’s vijf favoriete albums aller tijden.

De top 5 van Blaxtar

Rapper Blaxtar, wiens naam staat voor Beautiful Linguistic Art Xcellent Timing (&) Animated Raps, benoemt zijn vijf favoriete albums aller tijden. #1 The Notorious B.I.G. - Ready to die "Voor mij een van de eerste albums die ik dope vond voordat ik precies begreep waarom. Ik kan hem nu nog luisteren en er helemaal in opgaan. Dat is het kenmerk van een klassieker." #2 Outkast - Southerplayalisticadillacmuzik "Dit album heb ik helemaal van voor naar achter uit mijn hoofd geleerd, nog voordat ik goed genoeg Engels kon om het te begrijpen. De hele 'approach' van dit album was z'n tijd ver vooruit, dat geldt trouwens voor bijna alle albums van Outkast. " #3 Canibus - Can-I-Bus "Voor mij de introductie van 'intelligente' Rap: veel feitenkennis, oudheids verwijzingen, metafysische strofes en gewoon verschrikkelijk goed gerapt. De producties waren niet allemaal helemaal mijn ding, maar de lyrics bleven overeind. Helaas te vroeg uit 'de game' gerangeerd." #4 Smoothe The Hustler - Broken Language "Een van die albums van vroeger die ik helemaal grijs gedraaid heb. De rauwe stem van Smoothe, afgewisseld met Jesus alias Christ (geloof ik) en zijn broertje Trigger Da Gambler, was verlichtend. Ik voel me al goed als ik eraan denk." #5 Foxy Brown - Ill Nana "Punt. Klaar. Over en uit. Dit is zo een album dat ook de tand des tijds doorstaat. Staan ook een paar dodelijke tracks op en natuurlijk een paar hits. 'The Chase' en 'Ill NaNa' met Method zijn me het best bijgebleven."
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg