3voor12 Groningen

Relate Radio verhuist naar poppodium Vera

Nieuwe programmering blijft voedingsbodem voor underground artiesten versterken

Vanaf 24 januari hervat Relate Radio haar opgefriste programmering vanuit een nieuwe studio in poppodium VERA. Het onafhankelijke muziekplatform was eerder gehuisvest in het pand van OOST in de Oosterstraat. Na de sluiting van OOST moest de groep op zoek naar een nieuwe locatie. Relate Radio is een vaste plek voor voor lokale undergroundartiesten en nationale smaakmakers. Ook focust het station zich op thema’s als gender, inclusiviteit, en mentaal welzijn.

Nieuwe programmering
In de nieuwe studio gaan Simplonprogrammeur Frank Stevens en dj Irie een maandelijks programma maken over de geschiedenis van sampling. Iris Luimstra verdiept zich in platenlabels met haar show In Focus, en Pieter Lam neemt luisteraars mee buiten hun comfortzone in zijn show genaamd “Musical Anthropology”. Daarnaast blijft het station vooral een platform voor lokale undergroundartiesten. 

Vrijwilligers
Het station staat inmiddels op eigen benen en wordt draaiende gehouden door een hechte community van zo’n zestig vrijwilligers die samenwerken aan een plek waar artiesten hun eigen muzikale interesses onderzoeken, van elkaar leren, en met elkaar experimenteren. De eerste show van 2022 is maandag 24 januari om 14:00 en is in handen van de Groninger DJ Lowpro met zijn show ‘Lowprofiles’, te beluisteren via http://relateradio.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12