3voor12 Groningen

Popronde maakt selectie 2019 bekend

Reizend festival op donderdag 3 oktober in Groningen

De Popronde heeft vandaag haar volledige selectie voor de editie van 2019 bekendgemaakt. Uit bijna 1000 inschrijvingen zijn 146 acts gekozen die vanaf 12 september zullen meereizen met het grootste muziekfestival van Nederland. Op donderdag 3 oktober strijkt de Popronde neer in het centrum van Groningen.

Lokale scene goed vertegenwoordigd
Groningen is ook dit jaar goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. De bands Andy Smart, Cirrus Minor, Meadowlake, Small Town Bandits, The Vices en Wholly Michael  zijn uit een enorm aantal aanmeldingen geselecteerd om mee te touren en de rest van het land te veroveren dit najaar.

41 steden in 12 weken
Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden gedurende de periode van 12 september t/m 30 november. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten. Popronde 2019 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door het land.

Popronde in Groningen
De line-up van Popronde Groningen wordt 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt. Duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Groningen komen en zo in de voetsporen treden van acts als Kensington, My Baby, De Staat, Blaudzun, Jeangu Macrooy en Sue the Night, die in het verleden op Popronde stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek. Op 30 november wordt de tour spetterend afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg, in Amsterdam. Bijzonder is dat Popronde in 2019 25 jaar bestaat. Hoe dat gevierd wordt, wordt later bekendgemaakt.

Alvast in de stemming komen? Check de Spotify Playlist Popronde 2019.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12