3voor12 Groningen

WOLVON presenteert tweede LP in Vera

Welbekend Gronings trio zet noiserock-koers stevig door op nieuw album ease.

De laatste WOLVON-single dateert alweer van december 2015. Er werd daarom al reikhalzend naar dit moment uitgekeken en nu is het eindelijk zover: de tweede langspeelplaat van WOLVON is uit. Vier jaar na het goed ontvangen debuutalbum folds. presenteert het bebaarde trio op vrijdag 21 april hun nieuwe album ease. in Vera.

De formatie van WOLVON mag dan wel voor een derde gewijzigd zijn ten opzichte van vier jaar terug, de band heeft zijn kenmerkende noiserock-koers stevig doorgezet. Ook de komst van drummer Henk Wobbes heeft daar aan bijgedragen. Ease. bezit de verwarrende, doch prettige sound die we van het Groningse drietal gewend zijn. De plaats is strak, vurig en meeslepend: precies dat wat je van de wrede noise verlangt. Bijzonder is trouwens dat ease. door drie verschillende platenlabels is uitgebracht op zowel vinyl alsook op cd en cassette.

Feit is dat de mannen ervaren podiumbeesten zijn. WOLVON zal dan ook Vera’s Grote Zaal in vervoering brengen met vunzige, psychedelische gitaarsolo’s en desoriënterende drumpartijen. Muzikale conventies worden ongetwijfeld niet nageleefd en dat kan verdomd leuk zijn. Deze noiseband van eigen bodem wil je niet missen.

WOLVON speelt vrijdag 21 april in Vera, met in het voorprogramma de heren van Korfbal. Entree €2,50, deuren om 20.30 uur.

 

Tekst: Rick Jan Molanus Foto: André Eggens

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12