3voor12 Groningen

Ontwikkelingstraject Hit The North is op zoek naar nieuwe deelnemers

Bij Hit the North worden artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaargestoomd voor een professionele carrière

De inschrijving voor Hit the North 2024, het talentontwikkelingstraject voor opkomende acts uit Noord-Nederland, is geopend. Het traject bestaat uit coaching, bootcamps, excursies en showcases door het land. De acts sluiten hun traject af met een officiële showcase op ESNS 2025. 

Het traject is geschikt voor live-acts in zowel band-formatie als singer-songwriters/solo artiesten uit ieder genre. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in diversiteit van genres door een focus op elektronische muziek en hiphop. Daarnaast is een vereiste dat de acts als standplaats Drenthe, Friesland of Groningen hebben. Na inschrijving wordt er een voorselectie gemaakt door de samenwerkende partijen. Voor deze acts volgt een kennismakingsgesprek met de projectleider plus een externe professional uit het werkveld. Hieruit worden uiteindelijk negen acts gekozen die het traject zullen volgen van januari 2024 tot en met januari 2025. 

Schrijf in via de website van Hit the North. Aanmelden kan tot en met 11 oktober 2023. 

Over Hit the North 
Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk en Noordstaat en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Cultuurparticipatie en We the North. 

Hit the North is hét platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen negen geselecteerde acts een divers programma met als doel het ontwikkelen van een professionele carrière in de muziek. Iedere act wordt begeleid door een persoonlijke coach, volgt bootcamps, workshops, excursies en ontmoet een scala aan professionals en gevestigde acts. Het traject wordt afgerond met een showcase op ESNS 2024. Eerder hebben onder andere Faske, Esther de Jong, Them Dirty Dimes, Jadi D, Katie Koss, TAMAR, The Vices en Cloudsurfers het Hit the North traject afgerond. 

Foto: Jantina Talsma

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12