KIN trakteert Vera tijdens albumpresentatie op melancholische post-rock KIN trakteert Vera tijdens albumpresentatie op melancholische post-rock

Fotoverslag: Michael Karr, Silver Ferns en KIN

, Tekst: Saskia Evers Foto's: Jan Lenting

KIN trakteert Vera tijdens albumpresentatie op melancholische post-rock

Fotoverslag: Michael Karr, Silver Ferns en KIN

Tekst: Saskia Evers Foto's: Jan Lenting ,

Post-rockband KIN is aanvankelijk in Manchester door de Britse Kim Foster begonnen als solo-project. Na haar verhuizing naar Groningen maakte ze kennis met leden van Vox Von Braun en The Swains, en breidde KIN uit naar een viermansformatie. Het gezelschap speelde al op Eurosonic Noorderslag, Noorderzon, Incubate en is dit jaar tevens geselecteerd voor de Popronde. Voor het opnemen van SLOWTV, opvolger van debuutalbum Flickering, reisde KIN af naar de plek waar het voor Foster ooit begon: Manchester. Vrijdag 18 september presenteert de band het resultaat in Vera.

Voor de presentatie nodigt KIN de bijzondere performer Michael Karr en Silver Ferns uit om de avond te openen. Karr geeft een indrukwekkende, maar voor sommigen toch iets te langdradige, performance waarbij zelfs spoken word, Italiaans en een heus kuch-liedje niet ontbreken. De jaren-tachtig-wavepop van Silver Ferns, met leden van Vox Von Braun, Propeller en Avery Plains, laat Vera kennismaken met misschien wel het grootste geheim dat Groningen herbergt. Natuurlijk komt iedereen vanavond echter voor de melancholische post-rock van KIN en de presentatie van die felbegeerde nieuwe plaat. 3voor12 groningen is eveneens aanwezig voor een fotoverslag.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen