#ESNS15 De aftrap van Grunnsonic Acoustics met View For A Day en The Blind Roofers

De voorpret is officieel begonnen!

Tekst: Lara Harbers Foto's: Joey Feikens ,

Een bar bezaaid met kaarsjes, een warm verlichte dansvloer omgetoverd tot podiumpje en het gezellige geluid van een soundcheck. Zo zie je het donkere, dampende Pand48 niet vaak.

In het gezellige, maar helaas nog erg lege, Pand48 begint de vrijdagmiddag met de band View For A Day, die een nieuw nummer opnemen. Zonder poespas, met gitaar zingt de zanger met een kwetsbare stem het nummer Brighter Day. “Eigenlijk spelen we helemaal niet veel akoestisch”, maar voor Grunnsonic Acoustics maken de mannen graag een uitzondering. De band is niet helemaal compleet maar de drie mannen op barkrukken met gitaren passen juist wel bij de sfeer die iets van een akoestische jamsessie weg heeft. Gevoelige alternatieve rocknummers vullen de ruimte maar komen niet helemaal aan bij het, nog behoorlijk kleine, publiek.

Langzamerhand druppelen er meer mensen binnen die met het bestelde biertje in de hand luisteren naar de meerstemmige nummers van View For Day. De nummers hebben een melancholisch randje die door de wat dunne stem van de zanger aangezet worden. De vrijdagmiddag begint rustig. Misschien wel iets te rustig.

In de korte pauze wordt het al wat drukker aan de bar en bereiden de bandleden van The Blind Roofers zich relaxed voor. Al meteen tijdens het eerste nummer voel je het; het weekend is begonnen! Stil zitten is lastig bij de swingende sound van deze band. Echt makkelijk te vergelijken met andere bands zijn The Blind Roofers niet, wat zeker voor de band spreekt. Rock-’n-roll met een bluesy feel knalt de ruimte in. “Lekker bandje!”, hoor je uit het publiek. En dat is het zeker. The Blind Roofers zetten een professionele, strakke en zeer swingende show neer. Er is leuke interactie met het publiek en het bezoek naar de wc’s, dat alleen kan worden voltooid door dwars door de rockende band te lopen, is een belevenis. De zanger en toetsenist zijn opvallend goed en de band is ritmisch perfect op elkaar ingespeeld. Het applaus wordt na elk nummer harder en enthousiaster, en na het laatste nummer vult de ruimte zich met applaus en uitbundig gejoel.

Grunnsonic Acoustic is een gezellig voorproefje op wat er komen gaat tijdens Grunnsonic en slaagt erin om alvast in de stemming te komen: de voorpret is officieel begonnen!