Loewie, een kaaskop die graag dropt Loewie, een kaaskop die graag dropt

Een plaatpresentatie in één woord: BOOM!

, Tekst: Lara Harbers Foto's: Jan Westerhof

Loewie, een kaaskop die graag dropt

Een plaatpresentatie in één woord: BOOM!

Tekst: Lara Harbers Foto's: Jan Westerhof ,

Na zijn EP De Razernij presenteert de jonge rapper Loewie vanavond zijn nieuwe plaat Vae Victis. Met Rum&Skunk in het voorprogramma viert Loewie met zijn muzikale vrienden en fans het uitkomen van zijn album. Een avond vol harde beats, duistere randjes en persoonlijke teksten.

In een rustig Simplon druppelen langzaam hiphopliefhebbers uit Groningen binnen om zich te laten verrassen door de plaatpresentatie van Loewie, een jonge lokale rapper. In de kleine donkere zaal staat een hoopje mensen enthousiast en verwachtingsvol met de blik op het podium hun biertjes te drinken. Rond half elf bespringen de drie zeer energieke mannen van Rum&Skunk het podium om het publiek op te warmen. In een mum van tijd heeft het kleine gezelschap in de zaal zich helemaal naar voren verplaatst om het rappende trio een warm applaus te geven.

De drie charismatische en enthousiaste mannen van Rum&Skunk zorgen meteen voor een goede sfeer. Old school hiphop-beats knallen de speakers uit en zorgen voor tientallen bouncende hoofden. Zonder ook maar een seconde belerend uit de hoek te komen, rappen de heren van Rum&Skunk over hun leven en alles wat daarbij komt kijken. Hun hoge pieken en diepe dalen worden in krachtige zinnen ondersteund door de harde beats. Elke zin is gemeend, eigenzinnig en recht uit het hart. Rum&Skunk straalt precies uit waar de formatie over rapt: de liefde voor hiphop, die je in elke kick en snare terug hoort.

De show wordt samen met Drico On The Beats afgesloten met het nieuwe nummer Strijd, dat een duidelijke boodschap uitdraagt: de wereld is te klein en te mooi voor negativiteit.

Na de strakke show van Rum&Skunk is er kort tijd om te luisteren naar de geheimzinnige beats van Osmose, die ook terug te horen zijn op de plaat van Loewie. De kleine zaal wordt drukker en het publiek is klaar voor de hoofdact van vanavond.

De lichten veranderen, het geluid verstomt en uit de speakers klinkt "Vae Victis, hij is er." Het publiek begint te joelen en op het podium staat de enthousiaste en ietwat gespannen Loewie. Door zijn oprechte teksten leer je de rapper beter kennen en door de harde beats is stilstaan geen optie. “Ik wil een beetje liefde zien vanavond,” zegt de rapper, en die liefde krijgt hij zeker. Net als in zijn teksten, voelen alle mensen in de kleine zaal zich samen één.

Feestende vuisten worden in de lucht gepompt, middelvingers tegen meelopers hoog opgestoken en er wordt diep gehurkt om vervolgens zo hard mogelijk omhoog te kunnen springen. Tijdens het laatste nummer BOOM, de eerste single van Vae Victis, gaat het publiek helemaal los. Na afloop vult een warm applaus de ruimte. Loewie’s nieuwe plaat is een feit en het is hem door iedereen meer dan gegund.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen