Nevelia en MinIsTrY Of MUDD spelen voor een lege zaal Nevelia en MinIsTrY Of MUDD spelen voor een lege zaal

Tegenprogrammering Vera pakt niet goed uit voor Simplon

, Tekst: Sannette de Groes Foto's: André Eggens

Nevelia en MinIsTrY Of MUDD spelen voor een lege zaal

Tegenprogrammering Vera pakt niet goed uit voor Simplon

Tekst: Sannette de Groes Foto's: André Eggens ,

In de kleine zaal van Simplon staan vanavond twee Groningse acts: Nevelia en Ministry Of Mudd. De twee kwamen elkaar vorig jaar nog tegen tijdens Battle of The Bands, waar Nevelia er met de prijs vandoor ging. Nevelia is een band met meerdere nationaliteiten waaronder Duits en Turks, hun hometown is echter Groningen. Zelf omschrijft de band haar stijl als “Alternative Punkish Metalish Rock”. Ministry of Mudd noemt hun muziek “Grandiloqent rock” maar stonerrock komt ook in de buurt.

Op hetzelfde moment staat er vanavond in Vera ook een stonerrock-band te spelen, namelijk Wallace van Born. Mede door deze tegenprogrammering is de kleine zaal in Simplon nagenoeg leeg. Er staat zes man als publiek en dit lijken vrienden van de band te zijn. Dat Nevelia vorig jaar Battle of The Bands heeft gewonnen is erg moeilijk voor te stellen. De zanger heeft niet echt een aangename stem en de teksten zijn ook vrij simpel. Maar wat het meeste opvalt is dat ze allesbehalve strak zijn, wat ze nu wordt vergeven omdat het om punk gaat. Men speelt gepassioneerd, in dit geval klinkt het echter gewoon nergens naar. Hier en daar speelt de bassist in een andere toonsoort. Tijdens het laatste nummer probeert de band nog enigszins haar best te doen, maar het mag niet meer baten. Of het nu aan de lege zaal ligt of aan het gebrek aan talent, het optreden van Nevelia lijkt wel een slechte oefensessie.

Dan is het de beurt aan Ministry of Mudd, die direct duidelijk aanwezig zijn op het podium. Nu is er misschien tien man publiek. Dit maakt de leden van Ministry of Mudd helemaal niets uit en ze lijken vastbesloten om de show van hun leven te geven. Deze heren hebben enorm veel podiumervaring, zijn gedreven en sterke muzikanten en spelen bovenal lekker strak. Dat Nevelia gewonnen heeft van deze act is moeilijk voor te stellen. Het is jammer alleen dat het geluid niet helemaal goed versterkt is. Hier en daar verdwijnt de stem van zanger Ramon ter Horst achter het geweld van de muziek, maar wie goed luistert hoort een sterke stem. Het enthousiasme van de band werkt erg aanstekelijk en het publiek dat er is lacht.

De opbouw van de nummers is veelal hetzelfde: gitarist Francesco begint, waarop de rest later invalt. Hierdoor krijgt het geheel een bombastisch effect. Bij stonerrock is de basis erg belangrijk en die is sterk bij Ministry of Mudd. Zo nu en dan schoten ze er wat in door, wat ligt aan hun enthousiasme en hen vergeven wordt. Vooral gitarist Francesco maakt een enorme indruk, hij is echt de ster van de avond. Zelfs zanger Ramon kijkt soms vol bewondering, lijkt het. Het feit dat ze toch interactie proberen te krijgen met de paar mensen in de zaal siert de heren ook wel weer. Op de een of andere manier is Ministry of Mudd enigszins over het hoofd gezien, en onterecht. Een lege zaal verdienen ze niet.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen