Seth Troxler imponeert in Paradigm

Headliner zorgt voor onvergetelijke Sunday Afternoon Collective

Tekst: Laura Louwes Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Zondag vindt in Paradigm een zeer memorabele editie van Sunday Afternoon Collective plaats. Dit concept, waarbij de loods op zondagmiddag al haar deuren opent om tot ’s nachts door te gaan, is de laatste drie jaar uitgegroeid tot een zeer geliefd evenement. Niemand minder dan Seth Troxler is de headliner van deze editie.

Troxler draait al zijn halve leven; op zijn veertiende begon hij in Detroit met draaien en het organiseren van raves. Tel daarbij op dat hij nagenoeg permanent tourt en altijd zichtbaar geniet van zijn werk, en het is niet heel verrassend dat hij door Resident Advisor al drie jaar tot de beste vijf DJ’s ter wereld wordt verkozen.

Hooggeëerd publiek dus. Iets dat mensen niet ontgaan is, getuige de bomvolle dansvloer. Zijn set blijft prikkelen en verrassen, mensen staan aan de boxen gekluisterd. Om middernacht baadt de normaliter duistere dansvloer ineens in het licht: Troxler is jarig en dat wordt even gepast gevierd met sterretjes, confetti en een dikke muurschildering als felicitatie. De sfeer is de gehele avond uitzinnig.

Na zijn set is de beurt aan Rik Woldring, wat al gauw uitloopt op een back-to-backsessie met Troxler. Woldring blijft dicht bij de bekende, minimalistische Paradigm-sound, terwijl de headliner duidelijk uitdagendere keuzes maakt - die allemaal goed vallen. Zelfs van alle discoknallers in het laatste uur wordt zichtbaar genoten. Het publiek loopt met hem weg. Troxler is op zijn beurt flink onder de indruk van de loods. Na afloop spreekt hij zijn vermoeden uit dat Paradigm uniek is in Nederland; een terecht vermoeden.