Een nacht vol extreme elektronica in Simplon Een nacht vol extreme elektronica in Simplon

Poppodium doet gewaagde boeking met The Hard Way

, Tekst: Laura Louwes Foto's: André Eggens

Een nacht vol extreme elektronica in Simplon

Poppodium doet gewaagde boeking met The Hard Way

Tekst: Laura Louwes Foto's: André Eggens ,

Met "PRSPCT Presents" staat vrijdag een niet-alledaags feestje op de agenda in Simplon. Vooral headliner The Hard Way is een van de meest gewaagde boekingen in de geschiedenis van het poppodium.

The Hard Way is een samenwerking van Bong-Ra, Limewax en Thrasher. Drie grootheden binnen het genre. Voor zover je hun muziek een bepaald genre kan toebedelen. Simplon omschrijft hun stijl als “extreme elektronica”. Denk aan hardcore, breakcore en drum&bass; op maximale snelheid. De muziek zal dus niet iedereen liggen, maar de fanbase blijft groeien - getuige de 3000 man die op een gemiddeld PRSPCT-evenement losgaan in de Rotterdamse Maassilo.

Heeft Simplon het evenement oorspronkelijk louter geprogrammeerd in de kleine bovenzaal, een dag voor aanvang werd duidelijk dat dit niet ging passen. En dus verplaatsen ze halverwege de nacht het gedruis naar de grote benedenzaal. Bezoekers van het black-metalconcert dat eerder op de avond op het programma staat, mogen gratis aansluiten bij de rest van de nacht. Programmeur Merlijn Poolman wil daarmee de nieuwsgierigheid onder metalheads stimuleren. “Al deze acts hebben zo hun eigen metal-verleden en daarom vind ik het leuk om twee avonden zo op elkaar aan te laten sluiten.'

De live-set van The Hard Way zal menig metalhead zeker zijn bevallen. Niet in de minste plaats vanwege de overeenkomsten met het metal-genre. Frontman Thrasher slingert vervormde vocalen de zaal in, doorspekt van satanisme, anarchie en agressie. Ook de elektrische gitaar wordt ingezet. Op de achtgrond wisselen in hoog tempo visuals van pentagrammen, penissen en ander provocerend materiaal elkaar af. Een act met een knipoog weliswaar, maar daardoor niet minder sterk. Tegen de verwachtingen in werken de vocalen nergens storend. De muziek blijft ondanks alles verbluffend dansbaar. De doorgaans moeilijk te behappen breakcore is dun gezaaid. Wanneer het ritme toch wat moeilijk te volgen valt, grijpt de zaal het dankbaar aan als rustmoment.

The Hard Way is de hekkensluiter in de bovenzaal na Limewax en Vitz, daarna nemen The Panacea, Thrasher en Bong-Ra het beneden over. De zaalwijziging blijkt een goede zet, het stroomt al snel aardig vol. De avond is geenszins uitverkocht, maar dat is alleen maar een pre: op zo’n avond zijn die extra vierkante meters geen overbodige luxe.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen