The Anti-D's presenteren EP in Lola The Anti-D's presenteren EP in Lola

Thrill Of Curiosity lijkt nu al dé hit van de jonge groep te zijn

, Tekst: Laetitia Foto's: André Eggens

The Anti-D's presenteren EP in Lola

Thrill Of Curiosity lijkt nu al dé hit van de jonge groep te zijn

Tekst: Laetitia Foto's: André Eggens ,

De Groningse indie-punkband The Anti-D’s presenteert op 12 juni zijn eerste EP, Episodes Of Fake Romances. Als je met toeval het donkere en benauwde zaaltje in nachtclub Lola binnen zou lopen, denk je dat je een schoolavond verstoort. Het publiek bestaat deze avond namelijk vooral uit scholieren en ouders. De drie jonge rockbands, The Anti-D’s, Gentlemen Skull and Tied Laces, laten desondanks zien dat ze op muzikaal gebied het niveau van een gemiddelde schoolband wel voorbij zijn.

Gentleman Skull

Het viertal van Gentleman Skull trapt de avond af. Het optreden is in zekere zin bescheiden. De jongens staan tussen een aantal versterkers en videoschermen, wat hun bewegingsruimte inperkt. Helaas, want een beetje meedeinen en hoofdknikken op de maat past niet bij de energieke stonerrock van deze band. Aan het einde van het optreden kakt de show een beetje in. Tijdens de laatste nummers lukt het zanger Charlie Trigger niet meer om zuiver te zingen en daarmee lijkt ook de sfeer weg te vloeien.

Tied Laces

De vrolijke en zachte poprock van Tied Laces past perfect bij het stralende weer van de afgelopen weken. De ontspannen muziek van deze Groningers zorgt ervoor dat je zin krijgt om ergens in de zon neer te ploffen. De band weet ook dat dit zijn sterkste troef is en speelt bijvoorbeeld At The Park, een nummer over relaxen in het Noorderplantsoen. Toch klinkt het gehele optreden af en toe slordig en Tied Laces krijgt het publiek niet aan het dansen. Deels komt dit doordat zanger Omri Soekatma vaak de verkeerde noten raakt.

The Anti-D's

Wanneer The Anti-D’s worden aangekondigd, lijkt het alsof het grootste deel van het publiek naar huis is gegaan. In de zaal staan zo’n twintig man. Voordat het gevoel van ‘jeetje-wat-lullig-voor-ze’ de overhand krijgt, komt de meerderheid van de bezoekers ineens naar binnen. De vier rockers gaan intussen los. Het podium is leeggemaakt en met name bassist Jan Bresters maakt dankbaar gebruik van de ruimte. Terwijl de overige bandleden headbangen, springt hij rond.

The Anti-D’s zorgen ervoor dat alle aandacht op de band gericht blijft. De swingende rock van de muzikanten leunt vooral op de variatie van de instrumenten binnen de nummers. Zo zul je bij deze jongens nooit hetzelfde riffje of keyboarddeuntje tot vervelens toe terug horen. De pakkende sound die erbovenop wordt gelegd, hebben meerdere mensen al eens met Artic Monkeys vergeleken.

Zoals verwacht speelt de band voornamelijk liedjes van zijn nieuwe EP. Eén van de nummers op dit schijfje is de single Thrill Of Curiosity. The Anti-D’s sluiten hiermee af en nu al lijkt het dé hit van de jonge groep te zijn. Zonder enige aansporing van de muzikanten beginnen de bezoekers mee te zingen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen