Feestje met Jack Parow Feestje met Jack Parow

Roy Donders-outfits en lange petten in Vera

, Tekst en foto's: Bob de Vries

Feestje met Jack Parow

Roy Donders-outfits en lange petten in Vera

Tekst en foto's: Bob de Vries ,

Het gebeurt niet vaak dat een concert in Vera een kinderfeestje lijkt te worden. Al vroeg staan er brugpiepers voor het podium, met op gepaste afstand hun vaders. Van heinde en verre lijken ze gekomen te zijn om de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow te zien en beluisteren.

Eerst mogen we genieten van een wervelend optreden van de band bFAKE, ook uit Zuid-Afrika. Met twee broers in Roy Donders-outfit, DJ DNA en zangeres EJ von Lyrik. Ze warmen de zaal lekker op; vooral de broers maken er een hitsige show van. Bepaald geen slecht optreden!

Flamenco-achtig gitaarspel (steengoeie gitarist!) introduceert Jack Parow. Mét lange pet uiteraard, die later wel wordt afgezet. De zaal gaat al gauw helemaal los, jong en oud(er) zingen uit volle borst de teksten mee. Er komt zowaar een pitje op gang en even dreigt het kleine jonge grut voor het podium onder de voet gelopen te worden. Het is dorstig weer, dus een bacardi-cola gaat er wel in bij Jack, zo om de twee nummers.

De meegenomen mondharmonica kan hij voortaan beter thuis laten. Met de twee tonen die hij er uithaalt, blijkt hij minder muzikaal dan de Bulgaarse accordeonspeler bij de supermarkt. Jack Parow wordt letterlijk op handen gedragen, en op zijn beurt haalt hij bij het laatste nummer zijn fans het podium op. P.A.R.T.Y. is dan allang de revue gepasseerd, maar nu merk je echt dat het voor de liefhebbers een feestje was.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen