Matige opkomst voor Hollis Brown in Vera Matige opkomst voor Hollis Brown in Vera

Sfeer zit er wel goed in bij mix van rock-’n-roll en americana

, Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries

Matige opkomst voor Hollis Brown in Vera

Sfeer zit er wel goed in bij mix van rock-’n-roll en americana

Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries ,

Hollis Brown, genoemd naar het nummer van Bob Dylan, is een vijfkoppige band uit Queens, New York. De band speelt een mix van rock-’n-roll, americana en blues. In 2009 schrijven Jon Bonilla en Mike Montali ongeveer vijftig nummers en ze besluiten om het beste daarvan op te nemen en uit te brengen als demo. Deze demo wordt al snel opgepikt door platenmaatschappij Alive Natural Sound. In 2013 verschijnt het eerste album, dat veel positieve aandacht van de pers krijgt. In april 2014 verschijnt opvolger ‘Gets Loaded’, waarmee de band door Europa toert. Als laatste doen ze Groningen aan.

Na de overwinning van Nederland op Mexico is de sfeer in de stad euforisch, maar tijdens de start van het optreden van Hollis Brown staat er maar een handjevol mensen in Vera. Er is geen voorprogramma en de band begint gelijk te spelen. Al snel wordt duidelijk dat Hollis Brown echt een Amerikaanse band is: de country invloeden zijn gelijk te horen en de heren spelen Southern rock, ook al komen ze uit New York. Zanger Mike Montali heeft een mooie volle stem, die hier en daar wat weg heeft van Morrison.

Hollis Brown

Al snel is er wel interactie met het publiek en de zanger feliciteert het publiek met de winst op Mexico, al zijn de mensen vanavond niet echt grote voetbalfans. Doordat de opkomst matig is, wordt de show wel intiemer. Iedereen staat vooraan en geniet duidelijk van deze mix van Americana en melodieuze rock. Er worden niet alleen maar eigen nummers gespeeld, maar ook veel covers van onder anderen Roy Orbinson en Lou Reed. De toetsenist neemt het nummer Cryin’ voor zijn rekening en lijkt wel over een klassiek geschoolde zangstem te beschikken. Alle muzikanten zijn in ieder geval getalenteerd en goed op elkaar ingespeeld. 

De eigen nummers van de band vallen in de smaak bij het publiek. Het nummer Gypsy Black Cat doet het goed, en heeft een hillbilly vibe, zoals wel meer nummers die voorbij komen. Toch is het zeker geen simpele muziek en zit er veel diepgang in. Het nieuwe album is een in omgekeerde volgorde gespeelde versie van Loaded van The Velvet Underground, uitgegeven op Record Store Day als een tribute naar de band. Het samenspel van de band is erg goed, dit komt mede door de strakke drummer en de toetsenist die hier en daar dus ook de zang voor zijn rekening neemt. 

Ondanks de matige opkomst zit de sfeer er wel goed in. Echt gedanst wordt er niet, maar de nummers worden met enthousiast applaus ontvangen. Ook de merchandise-man doet goede zaken: veel bezoekers verlaten het pand met een gesigneerde plaat.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen