Hartslag waardig afgesloten Hartslag waardig afgesloten

Laatste editie geliefd concept eentje voor in de boeken

, Tekst: Laura Louwes Foto's: Niels Cornelis Meijer

Hartslag waardig afgesloten

Laatste editie geliefd concept eentje voor in de boeken

Tekst: Laura Louwes Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

De laatste Hartslag is een feit. Na drie jaar kwam er op 21 juni een einde aan een geliefd concept. Wat begon als verjaardagsfeestje van grondlegger Martin ter Braake, ook wel bekend als Harde Baas en BATTAGE, liep uit op meerdere edities in Simplon met headliners als Stephan Bodzin, Makam en Pig&Dan. Afgelopen zaterdag stond Petar Dundov op het programma.

Kenmerkend voor alle edities zijn de lange sets waarop de headliners het publiek trakteren. Tevens de kracht van Hartslag; een set van minimaal vier uur geeft een DJ enorm veel artistieke vrijheid. En dat hoor je terug. Of de DJ nu kiest voor constante afwisseling of een set die aanvoelt als een muzikale reis, bij Hartslag staat de muziek centraal. Iets wat Ter Braake beaamt: "het concept is altijd heel erg simpel geweest: een donkere zaal zonder poespas, met vrijwel altijd muziek in eenzelfde straatje. Melodieus, warm en toch energiek. Het concept sloot dan ook precies aan bij hoe ik het ideale feest voor me zie. Ik heb de afgelopen editie gek genoeg niet beleefd alsof het de laatste was. Ik heb een fantastische avond gehad en was enorm onder de indruk van de set die Petar Dundov speelde. Ik heb genoten.”

De rest van het publiek deelt duidelijk die mening. Petar Dundov kiest duidelijk voor de optie “muzikale reis”, met een vloeiende set om dansend bij weg te dromen. Een waardige afsluiter.

 

Waar kan de trouwe bezoeker nu zijn hart ophalen? Ter Braake: “Voor het geluid wat ik bij Hartslag programmeerde, is niet echt één specifieke opvolger te noemen. Bij zo’n beetje alle clubs in Groningen staat wel eens iets in hetzelfde straatje. Er is echter niet één specifieke organisatie of locatie te noemen waar de liefhebbers van Hartslag hun hart op kunnen halen. Ik ben zelf ook niet bezig met een vervolg, maar sluit niet uit dat ik in de toekomst weer wat zou ondernemen. Voor mij ligt de focus nu op muziek maken.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen