Paradigm Festival 2014 Paradigm Festival 2014

Niets dan lof over laatste editie

, Tekst: Laura Louwes Foto's: Niels Cornelis Meijer

Paradigm Festival 2014

Niets dan lof over laatste editie

Tekst: Laura Louwes Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Zaterdag 9 augustus was het weer tijd voor het jaarlijkse Paradigm Festival. Het uitverkochte "La Maison de Paradigme" overtreft dit jaar ruimschoots de voorgaande edities met een sterke programmering en een opperbeste sfeer.

Wat in 2011 begon als Technootjes Festival, is nu al verworden tot een evenement dat zich kan meten met de gevestigde festivals. Niets dan lof over de line-up, bestaande uit grotere namen als Nina Kraviz, publiekstrekker Ten Walls en vrij veel lokaal talent. Speedy J en Nina Kraviz als afsluiter programmeren pakt uitstekend uit. Eerstgenoemde stond eerder dit jaar al eens in de Paradigmloods; een avond waar nog steeds over gesproken wordt. Vooral Kraviz zet een ijzersterke set neer, die de bezoekers weer voldoende opzweept om nog wat uurtjes door te kunnen gaan op de afterparty in de loods.

Hoewel zowel het festival als de afterparty zijn uitverkocht, is het nooit ergens te druk en lang in de rij staan is er dan ook niet bij. Dat betekent dat er ruimte overblijft om lekker rondjes te lopen, wat nog eens extra makkelijk wordt gemaakt door de prettige indeling van het festival. Naast de zes verschillende podia met techno, house en zelfs DnB, kan je ook je hart ophalen in een knutselhoek en een zen-zone. Aan drugsvoorlichting -inclusief tipi- is ook gedacht. Ondanks de knusse indeling komt de doorstroming nergens echt in het geding en bij de verschillende podia is de bas van de buurman geen stoorzender.

Naast de sterke programmering bestaat de grote kracht van Paradigm Festival uit de vrijwilligers. Iedereen is blij om lid van de club te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de aankleding waar werkelijk níets op aan te merken is. De vele uren handwerk zie je er duidelijk aan af. Buiten ademen alle podia eenzelfde gezellige sfeer, binnen in de loods is het - als vanouds - duister. Ultiem gezellig is de mainstage: een huis van twee verdiepingen waarin geleefd en geraved wordt, met in het midden de dj-booth.

Vanaf openingsact Rik Woldring wordt er consequent goed gedraaid, maar de held van de afterparty is Cassy Britton. Goed verteerbare en zeer dansbare muziek zonder te veel poespas; zeer geschikt voor de bezoeker die nog even door wil, maar het 12+ uur dansen toch wel begint te voelen. Goed nieuws voor de vele mensen die tot zondagochtend zijn blijven plakken: Paradigm Festival 2015 zal twee dagen beslaan.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen