Dictated weet publiek te overtuigen met groovende death metal Dictated weet publiek te overtuigen met groovende death metal

Avond komt langzaam op gang, maar mondt uit in feestje

, Tekst: Laetitia Abbenes Foto's: André Eggens

Dictated weet publiek te overtuigen met groovende death metal

Avond komt langzaam op gang, maar mondt uit in feestje

Tekst: Laetitia Abbenes Foto's: André Eggens ,

De death metalband Dictated bracht onlangs zijn tweede album, The Deceived, uit via een van de grotere metallabels: Metalblade. Met nieuw materiaal op zak en een nieuwe line-up viert de groep dit niet met één, maar twee releaseshows. De eerste vindt vanavond plaats in Simplon.

Beyond Reproach

De Groningse metalformatie Beyond Reproach trapt de avond af. Het jonge vijftal trakteert de bezoekers van Simplon op logge death metal met old school death metal invloeden en een zwartgallige ondertoon. Muzikaal klinkt het geheel niet bijster origineel, maar dat neemt niet weg dat de breakdowns ervoor zorgen dat iedereen in de kleine zaal met zijn of haar hoofd staat mee te knikken. Tot meer activiteit laten de bezoekers zich de rest van de show echter niet verleiden, wat voor een lichtelijk ongemakkelijke sfeer zorgt.

Visionary666

Het is dan aan het viertal van Visionary666 om het publiek echt op te warmen voor Dictated en dat doen deze Overijsselse metalheads door een strak optreden neer te zetten. Met wat oogt als militaire discipline vuurt Visionary666 enigszins technisch klinkende nummers op de bezoekers af. Daardoor is de show niet alleen strak, maar ook een beetje statisch. In de zaal lijkt iedereen wat meer los te komen: het gaat van hoofdjes meeknikken naar headbangen.

Dictated

Dat de meeste mensen voor Dictated komen, blijkt wel wanneer de band het kleine podium opkomt. Waar eerder deze avond de eerste rijen nog leeg waren, worden deze nu gevuld door metalfans. De band presenteert vanavond zijn tweede langspeler The Deceived in Groningen en morgen nogmaals in Kampen. Sinds de release van het debuutalbum heeft Dictated wat line-up veranderingen ondergaan. Vanavond bestaat de band uit Jessica Otten, Sonja Schuringa, York Keijzer en twee sessiemuzikanten: Michiel van der Plicht en Henri Sattler van God Dethroned.

Vanaf het begin doet de groovende death metal het goed onder het publiek. Er ontstaan kleinschalige moshpits en het aantal headbangers groeit van een enkeling naar een hoop. Ook op het podium zit de sfeer er goed in. Met name zanger York komt over alsof hij met een hardcorebandje speelt en toont bijbehorende energieke moves. Al met al kan Dictated van een geslaagde eerste releaseshow spreken en waarschijnlijk doet de band het in Kampen nog een dunnetjes over.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen