The Black Cult zet een strakke show neer

En is veel stoerder dan het Californische Bleached

Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: Harold Zijp ,

Voor de derde keer in vier maanden staat The Black Cult in Vera. Vanavond opent de band voor de Californische garageband Bleached. De volgorde lijkt verkeerd. De ingetogen en brave poppy garageliedjes van Bleached zouden het prima doen als opwarmer voor The Black Cult.

De show van het Groningse trio is vele malen aanstekelijker en ruiger dan het optreden van Bleached. De muziek van het viertal uit Californië is een rip-off van écht stoere garage en doet denken aan wat acts als The Atari, Green Day en soms zelfs Avril Lavigne deden met punkrock.

De drie dames hebben misschien hun ruigste kleren aangetrokken voor dit optreden (de drummer draagt een gewoon wit t-shirt), maar het helpt niet. De show is tam en, ondanks de sexy outfits van de bandleden, niet erg opwindend. 

Dan doet The Black Cult het beter. Het trio heeft deze zomer veel opgetreden en zet gewoon een strakke show neer. Douwe Doorduin, zanger en frontman van de band, steelt de show. En waar Bleached zingt over jongens op wie ze een all-American 'crush' hebben, zingt The Black Cult over meisjes die doodgaan aan een overdosis heroïne.

En natuurlijk, ook de leden van The Black Cult zijn brave knullen uit Groningen Zuid, maar je hoeft ook niet in de goot te liggen om muziek met ballen te kunnen maken. Liedjes met titels als 'Dreaming Without You' of 'Waiting by the Telephone' zullen in hún repertoire in ieder geval nooit voorkomen.