Bambeats presents Mr. Scruff

Engelse melange van Ninja Tune grootmeester

Tekst: Niels Cornelis Meijer Foto's: André Eggens ,

Simplon is thuisbasis van veel dansfeestjes. Bambeats is hierin misschien wel het tofste concept. Want waar de andere feestjes vooral een podium bieden aan relatief jonge muziekstromen kiest Bambeats voor een oldschool sound. Beats, bass, roots, funk, jazz, swing... Gewoon wat termen die je tegenkomt als je op reis gaat door de platenverzameling van Pushin Wood Soundsystem of headliner Mr. Scruff...

De DJ's van Pushin Wood Soundsystem - tevens de organisatoren van het feestje - nemen genoegen met een  set van een uur, zodat Mr. Scruff de rest van de nacht zijn ding kan doen. Die ruimte krijgt hij niet voor niks want Scruff is een baas. Hij brengt zijn platen uit bij het beroemde Ninja Tune label en heeft fans bij de vleet. Zelfs Microsoft is fan, je kunt Windows 7 niet installeren zonder dat er een track van Scruff mee komt. Wat verder tot de verbeelding spreekt is dat hij zelf al zijn artwork doet en dat hij een theemerk heeft. Met zo’n CV is het geen wonder dat Simplon uitverkocht is vanavond.

Bambeats haalt met deze topboeking trouwens niet alleen een DJ en theemaker naar Groningen. Mr. Scruff komt met een karrevracht vinyl en een imposante DJ setup. Met een effectenmachine en andere analoge gear wordt het maximale uit de platen gehaald. Een stapel tegels onder de draaitafel zorgt er voor dat de naald nimmer overspringt.

De draaistijl van Mr. Scruff laat zich niet in een hokje plaatsen. Net als een goede kop thee getrokken wordt uit verschillende smaken, maakt de DJ een blend. Van onder andere jazz, hiphop, breaks, drum and bass, disco, house en eigen muziek wordt er een lekker geheel getrokken. Het publiek weet het ook te waarderen, Simplon staat van voor tot achter vol vrolijk swingende mensen.

Bambeats laat met deze uitverkochte editie zien dat er ruimte is voor dit originele concept, dat dance combineert met warme klanken. Laten we hopen dat er in de toekomst nog veel goeie feestjes (en dito boekingen) aan komen.

Download de complete DJ set op de website van Mr. Scruff, gebruik het password: simplo