Simplon Up biedt ruimte aan regionaal talent Simplon Up biedt ruimte aan regionaal talent

Muziek en kunst in de bar van Simplon

, Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: André Eggens

Simplon Up biedt ruimte aan regionaal talent

Muziek en kunst in de bar van Simplon

Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: André Eggens ,

De jongens kijken op naar de toeschouwer. Allemaal in dezelfde polo, hun ogen wijd open en de kaken trekken hun mondhoeken omhoog tot een verontrustende grimas. Kunstenares Andrea Hooymans probeert in haar beelden te laten zien hoe mensen onderdrukt worden in baantjes die ze niet willen doen.

Met het concept Simplon Up biedt poppodium Simplon een podium aan jong, regionaal talent. Elke eerste donderdag van de maand opent in Simplon een nieuwe expositie van een beginnende kunstenaar en elke donderdagavond mogen jonge muzikanten het podium bestijgen.

Vanavond is het de beurt aan drie singer/songwriters. Achtereenvolgens mogen Arjan Sturing, Zippora Tieman en Jasper Janson het podium bestijgen. Arjan Sturing heeft voor de gelegenheid een extra gitarist meegenomen. Zelf speelt hij op een elektrische gitaar. Het niveau van de jongens blijft erg achter bij de anderen. De zang is vaak vals, het gitaarspel slecht en ook de nummers zijn niet origineel. Het publiek heeft zich voorafgaand aan het optreden teruggetrokken in de rookruimte en blijft daar zitten. Arjan Sturing probeert ze tot twee keer toe, zonder succes, terug te roepen.

Zippora Tieman doet het beter. Ze heeft een prachtige stem en speelt goed gitaar. Haar liedjes zijn geschreven in het Engels en het Nederlands en ze zingt zelfs één a-capella. Zippora vertelt dat ze vaak heeft opgetreden maar nog niet zo vaak in Groningen. Over het concept: ‘Ja het is echt heel leuk. Ik voel me hier thuis. Kunst en muziek past goed bij elkaar.’

Na haar is het de beurt aan Jasper Janson. Jasper draagt een net overhemd, een jasje en een stropdas. Ook hij schakelt van het Nederlands naar het Engels maar speelt ook één volledig instrumentaal nummer. Jasper Janson zorgt voor een iets experimenteler geluid dan zijn voorgangers. Hij experimenteert met zijn gitaarspel en zijn stem. Dat dit soms niet helemaal goed uitpakt deert niet. Hij maakt het goed met zijn sympathieke overkomen. ‘Oh shit, ik heb bier gemorst. Ik ga jullie zo helpen om het op te ruimen.’

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen