Schuifelen met jezelf op de muziek van Twin Shadow Schuifelen met jezelf op de muziek van Twin Shadow

Twin Shadow geeft een aangenaam, warm concert in Vera

, Tekst: Nargiza Mamadazimova Foto's: Anna Hiep

Schuifelen met jezelf op de muziek van Twin Shadow

Twin Shadow geeft een aangenaam, warm concert in Vera

Tekst: Nargiza Mamadazimova Foto's: Anna Hiep ,

Twee jaar geleden kwam zijn debuutalbum Forget uit, dat zeer goed ontvangen werd en veel fans voor zich won. Onlangs verscheen Twin Shadows splinternieuwe tweede album Confess, dat opvallend dansbaarder is dan zijn voorganger, en van snellere tempo’s en (hier en daar) hiphop-invloeden voorzien.

Het is nog maar een kwartiertje totdat het concert officieel begint, maar toch is de Vera-zaal vrijwel leeg. Na tien minuten komt er verandering in: de eerste bezoekers druppelen binnen. Als Twin Shadow opkomt, is te zien dat er minder bezoekers op afgekomen zijn dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn genoeg mensen om het tot een leuk en gezellig concert te maken, maar je zou een grotere opkomst verwachten bij een artiest die geen nieuw fenomeen is en een niet al te experimenteel geluid heeft.

Het publiek dat op Twin Shadow is afgekomen, bestaat uit een select gezelschap. Het is te zien dat het Twin Shadow-kenners zijn, mensen die de artiest al langer volgen. Dat heeft een groot voordeel in zich – het scheelt de band tijd om mensen op te warmen. De bezoekers kennen de muziek goed genoeg om snel over hun verlegenheid over te stappen. Iedereen is met een goede stemming naar het concert gekomen, om zichzelf aan de dromerige, zwoele new-wave van George Lewis Jr., zoals Twin Shadows echte naam luidt, over te geven.

Twin Shadow begint sterk met een van zijn nieuwe en snellere nummers. Bij de meeste mensen gaan de voetjes al subtiel van de vloer. Daarna volgen een paar nummers van zijn eerste album Forget. Aan de reactie van de bezoekers is het te merken dat die nummers vertrouwder in hun de oren klinken dan de nieuwere nummers. George Lewis Jr. maakt nog even een praatje met de aanwezigen, over hoe je “Groningen” correct uitspreekt: “All I could understand was the Grrrr.”

Het is opvallend warm in de zaal, het mooie zomerse weer van de avond matcht met de nostalgische, jaren tachtig “walk on a beach”- gevoel van Twin Shadow. Het is niet echt de muziek waar je uitbundig op danst, maar wel “schuifel-met-jezelf” muziek. Gewoon ietwat zweverig meedeinen met de grooves en kijken hoe George Lewis Jr. flirterig naar de meisjes in het publiek lacht.

Als het zover is en het publiek om een toegift roept, meldt George dat ze maar twee uur geoefend hadden en niet veel meer nummers hebben om te spelen. Ze spelen nog één nummer, maar toch is het een beetje teleurstellend, zeker gezien het feit dat de danshit van het eerste album, Yellow Balloon, niet gespeeld wordt. Zonde van de gemiste kans, want dan was het Twin Shadow concert nog leuker en echt áf geweest, al blijft de band na de afloop nog wel met het publiek op de Swingavond dansen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen