Jadi D heeft de laatste maanden veel nieuwe muziek gedropt, van wisselende kwaliteit. Maar vanavond heeft ze voor het eerst een live-band meegenomen naar Simplon om haar woorden, muziek en boodschap kracht bij te zetten. Kan deze toevoeging de, op opname, minder sterke singles naar een hoger niveau tillen? We halen een stempel en een biertje en nemen de trap naar boven om hierachter te komen.

Het is volle bak. Oude collega’s, vrienden en fans hebben zich samen in de bovenzaal verzameld om Jadi D te supporten. Dus wanneer ze samen met haar band enthousiast wordt verwelkomd, zie je haar zelfverzekerdheid stijgen en beloopt ze het podium alsof het een catwalk is.

De band zorgt voor een hele andere dynamiek en geeft vooral nummers zoals Spijt en Emotional een extra setje. Maar ondanks dat Jadi D als een echte superster op het podium staat, de band heel strak speelt en er geen enkele noot wordt gemist, blijft de show een beetje kabbelen. Daardoor blijft de vibe gedurende de hele show een beetje vlak.

Dit is jammer, aangezien de boodschap van Jadi D zo belangrijk is en blijft. Open wonden kun je bestrooien met zout of ze negeren, maar je kunt ze ook aandacht en liefde geven zodat ze helen en een onderdeel worden van je reis in plaats van de eindbestemming. Jadi D bezingt haar wonden zonder schaamte en schuwt kwetsbaarheid niet, maar helaas missen we soms dat ene wat Jadi D eerder echt van andere R&B en hiphopartiesten onderscheidde. De pit lijkt er een beetje uit. 

Toegegeven, verwachtingen zijn nou eenmaal hoger wanneer je zoals Jadi D al de Popronde, Bevrijdingsfestival en ESNS op je naam hebt staan. En hoewel die verwachtingen vanavond niet worden overtroffen, worden ze ook zeker niet teniet gedaan. En dat is misschien wel de crux. We hadden meer ontwikkeling verwacht dan dat we vanavond hebben gezien. 

Maar verandering en ontwikkeling kosten nou eenmaal tijd en open wonden blijven pijn doen. En ondanks dat de show geen grote uitschieters heeft, geeft Jadi D ons wel vertrouwen in dat iedereen kan helen.

Met dat gegeven in ons achterhoofd blijven we achter en verlaten we de zaal, de koude herfstnacht tegemoet. We hadden op iets meer gehoopt; een show die door de toevoeging van de band echt naar een nieuw niveau getild zou worden. Maar we realiseren ons ook zeker dat dit de eerste keer was in deze nieuwe setting en met nieuwe muziek. Jadi D wil zich ontwikkelen en nieuwe muzikale wegen bewandelen en dat vergt moed.

Jadi D