De dagen worden korter, en het weer wordt kouder. December staat om de hoek en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken van het afgelopen jaar! De stembus voor het beste van Groningse Bodem 2022 is weer geopend en om je te helpen bij het samenstellen van jouw stemlijstje vragen we mensen uit de Groningse muziekscene naar hun favorieten. Deze keer: Ioana Iorgu.

Ioana Iorgu's Top 5

1. Cashmyra – Los Vast

“De simpliciteit van de gitaar in dit nummer creëert een dromerige, bijna melancholische sfeer en de vocalen van Cashmyra kruipen onder je huid. Het explosieve shoegaze-achtige einde is super absorberend. Het voelt bijna als een droevige, warme knuffel. 

2. dort. – Push It Away

“Ik heb geluid voor dort. gedaan tijdens hun optreden bij Simplon UP, en ik was toen echt aan het viben. Dit nummer was mijn favoriet van de set, maar hij was toen nog niet uit, en dat vond ik zo jammer! Gelukkig staat hij nu wel op Spotify.”

3. Frontsector – SUFFOCATE

“I hou van Frontsector omdat ze noisy en rauw zijn. En het zijn heel aardige mensen.”

4. Liza Dries – Unreal

“Dit nummer is zo dromerig en floaty, als ik hiernaar luister raak ik helemaal in mijn eigen bubbel. Het is heel erg kalmerend en geruststellend, zowel in haar stem als de productie.”

5. Novko - Just For You

“Deze track is één van de weinige vrolijke upbeat indie songs die ik leuk vind. Elke keer dat ik ernaar luister krijg ik weer kippenvel van de vocalen. Het nummer voelt als een film, of een warme zomeravond."

 

Wat was je beste muzikale ervaring in Groningen van afgelopen jaar?

"Het optreden van Sylvie Kreusch in Vera. De vibes waren daar gewoon fantastisch – vooral het publiek was heel fijn. Sylvie Kreusch heeft iets dat je gewoon vastgrijpt, dat doet ze met haar stem maar ook met haar stage presence. Haar muziek heeft oriëntaalse invloeden, erg betoverend.”

Welke Groningse artiest verdient extra aandacht?

“Cashmyra. Zij inspireert mij echt als artiest, en ik bewonder wat een grote stappen zij aan het maken is in haar carrière. Van song tot song maakt zij gigantische ontwikkelingen door.”

Stemmen voor de Beste van Groningse Bodum kan tot en met 7 december via deze link. Je zou bijvoorbeeld kunnen stemmen op ‘Painkillers’, ‘Snake’ of ‘Anxiety’ van Ioana Iorgu. De rest van de lijst nog even beluisteren? Dat kan hier.