De afgelopen weken hebben onze Groninger artiesten weer een hoop muziek uitgebracht. We hebben het kaf van het koren gescheiden en uit de stapel singlereleases een aantal voor je uitgelicht. Sommige van deze nummers heb je wellicht al voorbij horen komen in de playlist ‘3voor12 Lokaal Draait’. Hier houden alle lokale afdelingen van 3voor12 je op de hoogte van de beste nummers uit de regio.

Small Town Bandits | Noises

Small Town Bandits begint al aardig een stuk meubilair te worden binnen de Groninger muziekscene. Sinds Easy in 2018 werd opgepikt door Radio Noord blijft het viertal rake singles regenen. Nu komen de heren met Noises: een lekkere track die je naar een andere wereld transporteert. Een wereld waar je het heden voor even kan vergeten. Noises is uptempo indiepopnummer met een fijn en weids geluid, zoals we van de band gewend zijn, met een onverwachte twist tegen het einde.

solitary ZEBRA | Hush

Een onheilspellend, futuristisch begin, alsof we in de toekomst zijn beland. Dat is wat solitary ZEBRA in gedachten moet hebben gehad bij het maken van dit nummer. En dat klopt wel. Na een stille periode doet de band namelijk weer mee met de nieuwe EP Tide. Hush is de single waar de comeback mee begon. Het is strakke indierock met flink wat overdrive over een diepgelaagde, stevige fundatie. Hush daagt je uit meer te willen. Het is thuiskomen in de muziek.

Mark Roggebrood | Blije Hond

In de categorie vliegende start hebben we Mark Roggebrood. Vorig jaar mocht hij na het winnen van een wedstrijd optreden op Lowlands. Dit festival was slechts de vierde stop in zijn muzikale carrière. En nu verder met muziek maken. De rapper doet dit met Blije Hond: een poppy, goed in het gehoor liggend nummer, dat het opzoeken van randjes niet schuwt. Deze nieuwe single is nog een beetje eenzaam, maar wordt hopelijk snel vergezeld van wat muzikaal gezelschap.

Kraantje Pappie (ft. Maan) | Rode Wijn

En natuurlijk kan Neerlands trots uit het Noorden hier niet ontbreken. Na meerdere succesvolle pop-crossovers is er weer een nieuwe van Kraantje Pappie: Rode Wijn, samen met Maan. Over het rijpen van relaties. Over veranderende gedachtes die leiden tot nieuwe inzichten. Verwacht geen spectaculaire melodische structuren, maar het luistert wel lekker weg. Bekijk vooral ook even de videoclip. Menselijke stillevens achter elkaar gezet tot een filmisch geheel.

 

Jonathan Rhodes | Blind

Als laatste presenteren we Blind van Jonathan Rhodes. Rhodes werd bekend in de muziek onder zijn eigen naam, Jürgen Visser, en is nu geïncarneerd in een andere rasartiest. De rootsmuzikant heeft met Blind een dansbaar nummer te pakken. Zo’n nummer waarbij je met de mensen om je heen driftig staat mee te knikken met het hoofd en een enkeling vooraan de juiste moves tevoorschijn tovert en de show steelt. Dat type nummer. Luister maar eens.