Het concert van My Friend Television is niet het eerste na de gedwongen lock-down. Zo stonden er eerder al een paar singer/songwriters zoals Joost Dijkema en Meindert Talma. Dat past natuurlijk wel in een setting waarbij de bezoekers noodgedwongen aan een tafeltje moeten zitten. Maar nu staat er dan een band. Net als de vorige artiesten ook afkomstig uit Groningen, dus een thuiswedstrijd. "Ik ken jullie allemaal", aldus frontman Ricky van Duren.

Zanger/gitarist Ricky van Duren moet duidelijk nog wennen aan de nieuwe situatie. "Het lijkt hier Las vegas wel" roept hij als de band het podium op loopt. Dat klopt; voor hem staan een twintigtal tafels met aan elke tafel een paar bezoekers, een vijftigtal in totaal. "De eerste keer dat we Vera uitverkopen" zegt Ricky lachend.  Het is ook een vreemde situatie, maar wel fijn dat er weer een band in Vera staat te spelen.

Je moet er wat voor over hebben: het doorgaans zo ongedwongen Vera heeft een aantal strikte maatregelen genomen. Zo is er handzeep, barmensen achter plexiglas en een vriendelijk doch besliste medewerkster die de plaatsen aanwijst. Gelukkig verloopt alles erg ontspannen. En zo is de band ook: My Friend Television, begonnen als een dark country duo is nu een volledige band. Ricky en mede gitarist Merijn Jansen wisselen de leadzang af. Bassiste Els Werknan en drummer Hendrik Kröner vormen een gedegen ritmesectie. Het gaspedaal wordt zelden ingetrapt, maar de aan Daniel Johnston en The Band refererende muziek boeit wel. Dat komt omdat Ricky een podiumpersoonlijkheid is met een uitgesproken stem, en Merijn een buitegewoon talent op de gitaar, die af en toe ook weet te verrassen met zijn zangstem.  

Toch vind Ricky dat het allemaal nog wat pittiger mag, en roept naar het publiek dat: "met flesjes gooien best mag". Er wordt (gelukkig) geen gehoor aan gegeven, maar de lachers krijgt hij wel op zijn hand. Na een uur is het feest klaar en verlaten we Vera: blij dat er weer een band te zien was, maar toch een beetje hunkerend naar de tijd dat je weer gewoon vrij mocht rondlopen.

My Friend Television

My Friend Television