Door het Coronavirus zijn alle grote evenementen in ieder geval tot 1 september verboden. Hierdoor zijn dus ook feestjes op Koningsnacht en -dag afgelast of uitgesteld tot volgend jaar. Enorm jammer natuurlijk, maar niet te lang getreurd! Want er zijn gelukkig nog genoeg podia die op een creatieve manier omgaan met deze ontwikkelingen en alternatieve evenementen organiseren. Het enige verschil is dat waar je de afgelopen jaren dronken de kroeg uit kroop rond de vroege middag, je dit jaar alleen maar van je woonkamer naar je bed hoeft te waggelen. Hieronder brengen wij je een overzicht van de tofste vervangende feestjes om toch nog op gepaste wijze, met een biertje en/of oranje tompouce in de hand, te vieren dat onze koning een jaartje ouder is geworden.

Livestream | Simplon

Wanneer? 26 april, 21:00 - 23:59

Wat? Beuken met Roodkopje

Waarom? Simplon nodigt je als eerste uit deze Koningsdagen om je (saaie) bankhangende activiteiten te laten voor wat ze zijn en in beweging te komen op hun muziek. Bij Simplon is ieder weekend van 21:00 tot 00:00 uur wel een feestje te vinden. De dag voor Koningsdag is dit dus Roodkopje. Klik op die link en volg het feestgedruis vanuit je eigen huis!

Hoe? Intunen kan via de Twitchpagina van Simplon! 

De Republiek Kings Night Stream

Wanneer? 26 april, 22.00-02.00

Wat? Deuntjes van Dirty Harry, een Verydisco Channel, extra-ordinair, live stream met muziek, dans, mooie prijzen en nog veel meer..

Waarom? Republiek-DJ Dirty Harry is gedurende de periode dat Covid-19 om zich heen greep flink actief gebleven met diverse livestreams. En deze zondag sleept hij je ook door de nacht met een heleboel super dansbare disco-plaatjes. Het belooft een gezellige livestream te worden met niet alleen muziek, maar ook mooie prijzen die je kunt winnen. Wie weet zal er ook nog wel meer te doen zijn op deze spannende nightstream.

Hoe? Gewoon via dit facebookevenement! 

 

OOST x KopjeK x NITE • Woningsdag

Wanneer? 27 april, 14:00 - 22:00

Wat? Pasjes maken en kornuit drinken met de mensen van OOST en KopjeK

Waarom? Koningsdag? More like: Woningsdag! Ook OOST, KopjeK en NITE creëren een online feest voor de thuisvierder. Opvallend bij deze livestream is dat de drie met Kornuit in zee zijn gegaan, waardoor ze jou kunnen trakteren op een lekker biertje. Bestellen moet wel vóór vanavond 20 uur gebeuren via een whatsappje of sms’je en is alleen voor binnen de stad Groningen (dus schiet op!). En dat niet alleen, ook nog komen acts als Fafi Abdel Nour, Bob Kliphuis, Tjade, Selin, DJ Boeing 747, JanJan & Long Bram en Andrew je woonkamer opvrolijken. 

Hoe? Volg de instructies op nite.nl/woningsdag, voor info over de line-up en Kornuit kan je terecht in het facebookevenement

Koning Dub Zoomparty feat. DJ Steely Roundbeat

Wanneer? 27 april, 14:00 - 17:00

Wat? Lekker ontspannen bij chille reggae uit Vera 

Waarom? Omdat je vanuit huis een sessie in de kelderbar van Vera kan bijwonen met dub en reggae, en wie wil dat nou niet!? Vanaf de middag tot in de avond gaat het los in de meest legendarische kelder van Groningen. Dub Inferno Sound doet dit feestje al sinds 1998 en zo ook in 2020, Coronavirus of niet. Of je nou wilt meekijken, borrelen, roken of wil meegevoerd door ontspannen hitjes, er is voor ieder wat wils. Als je het kan missen, doneer dan vooral ook wat om Vera te helpen in deze gekke periode. De ervaren DJ Steely Roundbeat zal de muziek verzorgen.

Hoe? Meefeesten kan via Zoom, meer info vindt je hier

Zingen voor saamhorigheid

Wanneer? 27 april, tussen 15:00 en 16:00.

Wat? Plaatselijke musici en artiesten verzorgen een solo-optreden voor de verzorgingstehuizen.

Waarom? Zingen voor Saamhorigheid is een intitiatief dat is opgezet door Ali B. Lokale artiesten kunnen hun muziek opsturen om zo ouderen en zieken die door de coronamaatregelen alleen zitten te steunen. 

Hoe? Als toeschouwer kan je tussen 15 en 16 uur via de site oranjegroningen.nl meekijken. Als je wilt deelnemen als muzikant kan je een mp4 met je muziek sturen naar muziek@oranjegroningen.nl

Balkoningsdag met de Kingsland DJ-bus

Wanneer? 27 april, de hele dag.

Wat? Artiesten en dj's van Kingsland festival bij jou in de straat. 

Waarom? Het grote dance-festival Kingsland brengt dit jaar bussen naar verschillende gelukkige steden in Nederland, en daarvan is Groningen er een! De Kingsland DJ-bus brengt geen livestream, maar gewoon een echt feestje regelrecht naar jouw straat. De bus zal rondrijden en de dj’s die hij vervoert, zullen draaien op wegen en pleinen in Groningen. Lekker dansen in je tuin, straat en op je balkon op Sam Feldt, Mike Williams, FeestDJRuud, Johnny 500 en Dyna, dat wil je toch niet missen?

Hoe? Hopen dat ze bij je langs komen, en anders via de website je straatnaam opgeven (als je een kaartje had voor het afgelaste evenement tenminste).