Met Kerstmis achter de rug is het tijd voor oud en nieuw! De dag dat het hele land collectief feest aan het vieren is. Velen doen dit in hun knusse huiskamer met de Top 2000, de Oudejaarsconference of met een grote lading bier. Maar je hoeft niet thuis te blijven om een leuke avond te hebben. De stad Groningen heeft meer dan genoeg te bieden voor de echte feestbeesten onder ons. Daarom hebben we een kort lijstje gemaakt van de feestjes en partijen waarmee je het nieuwe jaar knallend kan beginnen.

Wat: Paradigm NYE

Waar: Paradigm, uiteraard

Waarom: Zoals elk jaar viert Paradigm het einde van het jaar weer op een grootse wijze. Dit jaar staan onder andere Joel Mull en DJ Bone tot jullie dienst en zullen zij ervoor zorgen dat de voeten tot in de vroege uurtjes van de grond gaan. Maar muziek is niet het enige wat deze avond in Paradigm bijzonder maakt. Om precies 3 voor 12 (je gelooft het niet) start er een grootse aftelshow. VJ Liza Renee heeft deze show ontworpen gebaseerd op muziek van DJ Malbetrieb en een gedicht van Anne van Overeem. De muziek zal gedraaid worden over een projectie waarin diverse animaties worden afgewisseld met opnames van dansgroep Define en danseres Rosi Wijnmalen. Met deze drie minuten durende show zal Paradigm op een epische manier aftellen naar 2019 en kan je het nieuwe jaar met een grootse knal beginnen.

 

Wat: NYE: For The Ravers

Waar: OOST

Waarom: Voor technoliefhebber is er iets dichterbij huis ook genoeg te beleven. OOST gaat namelijk voor een avond zorgen waar je stijl van achterover slaat. Om dit te bewerkstelligen halen ze Matrixxman en Kobosil naar hun knusse onderkomen aan de Oosterstraat. Met de beats die deze mannen gaan produceren zal je het nieuwe jaar waarschijnlijk met spierpijn in de benen moeten beginnen. Het is wel wat prijzig — de early bird tickets zijn allemaal al verkocht — want je moet €23,- lappen om binnen te komen. Maar als je echt wil raven houdt dat je natuurlijk niet tegen.

 

Wat: LOFT NYE 2019

Waar: EM2

Waarom: Het is tegenwoordig lastig om mensen te vinden die nog nooit op een zaterdagnacht voor Vera in de rij hebben gestaan om bij LOFT binnen te komen. Voor de jaarwisseling hoef je hier echter niet bang voor te zijn. Voor deze gelegenheid verhuizen de dj's van LOFT namelijk naar EM2 op het Suikerunie terrein. Hier is niet alleen meer ruimte, maar je weet ook dat als je een kaartje hebt, je sowieso binnenkomt. Dat het een avond met veel dansplezier gaat worden hoeven we natuurlijk niemand te vertellen. Laat dat maar aan de pro's over.

 

Wat: KopjeK NYE Houseparty

Waar: De Graanfabriek

Waarom: Voor de techno- en houseliefhebbers is KopjeK altijd de beste keuze. Zo ook op oudejaarsavond. De organisatie zet deze avond mannen als Tom Trago, Nathan Homan en Tjade achter de draaitafel, waardoor het garant staat voor lekker dansen. Ook is de locatie alles behalve saai te noemen. De Graanfabriek organiseert al lange tijd toffe evenementen en heeft met zijn locatie aan het water alles in huis om de avond onvergetelijk te maken.

Wat: Roodkopje NYE 2018

Waar: Simplon

Waarom: Als je hard wil gaan, dan ga je naar Roodkopje. De naam is niet alleen toepasselijk omdat je er zoveel kan dansen tot je zo rood ziet als een tomaat, maar ook omdat de avonden hier bekend staan om hun schaamteloosheid. Als je wilt dansen op urban, r&b, hiphop of afropop is dit 'the place to be'. Daarnaast biedt de avond ook overig vertier in de vorm van bierpong en diverse knusse huiskamers door het pand heen. Plek genoeg om te chillen, lachen of vozen. Mocht je nog geen kaartje hebben voor dit knalfeest, dan zul je wel wat moeten gaan regelen, want de kaarten zijn al uitverkocht. Maar even snuffelen op de online fora is zeker de moeite waard.

 

Wat: DOT Dance Department

Waar: DOT

Waarom: Voorgaande jaren was DOT al het toneel van succesvolle NYE feestjes en ook dit jaar zal dit nog dunnetjes over worden gedaan. Op deze avond zullen vooral klassiekers en hitjes gedraaid worden waar je op kan meezingen, dansen of in alle rust van kan genieten op het terras. De avond begint hier ook al lekker vroeg, om 21:00 uur, waardoor je niet om twaalf uur door weer en wind hoeft om nog een leuk plekje te vinden. Ook heeft het een wat meer ontspannen sfeer dan de grote(re) clubs. Dus als je wel een lekker avondje wil hebben, maar niet zo van de kaart wil gaan als 90% van de Nederlanders, omdat je nog een deadline hebt op 7 januari is DOT de betere keus. Kaarten gaan alleen wel hard, de laatste zijn alleen nog bij de bar verkrijgbaar.

 

Wat: Bye Bye 2018

Waar: Rebel Rebel Hostel

Waarom: Als je toch liever op zoek bent naar een huiselijke sfeer, maar je huisgenoten moeilijk doen over geluidsoverlast, rotzooi en kapotte voorwerpen die gegarandeerd bij een huisfeest komen kijken, kan je het beste afreizen naar Rebel Rebel Hostel. Hier geven de eigenaren een feestje ter ere van het nieuwe jaar. Het kleine terrein met het containerhostel zal een gezellig sfeertje geven waar je als huisfeest alleen maar van kan dromen. Het is helemaal gratis en misschien zie je SpongeBob nog rondlopen. Mocht het je toch niet bevallen, dan kan je altijd nog uitwijken naar Paradigm of EM2; die zitten toch om de hoek.

 

Wat: NYE/HSA

Waar: HSA

Waarom: Wie niet weet wat hij/zij wil, kan het beste bij HSA terecht. Op dit grote terrein aan de Pop Dijkemaweg staan op oudejaarsavond maar liefst 22 dj's in vijf ruimtes te draaien. De genres lopen uiteen van deep house tot reggae, dus je moet wel heel kieskeurig zijn wil er niks voor je tussen zitten. De vijf ruimtes hebben elk hun eigen sfeer en er komen veel decors om van de avond echt een beleving te maken. Daarnaast komt er om klokslag middernacht ook nog een vuurwerkshow. Een kaartje kost maar €15, - ; geen enkele reden dus om niet te gaan.

 

 

En dat is nog niet alles natuurlijk. Bijna elke kroeg in de Poele- en Peperstraat heeft wel een speciaal fuifje. Wees er alleen wel vroeg bij, want met oud en nieuw zitten de kroegen snel vol.