Na acht voorrondes in februari in de provincie vinden op donderdag 9 en 16 maart de halve finales plaats van de jaarlijkse POPgroningen Talent Award. De acts die in de eerste halve finale staan zijn Silke van Wijngaarden, Jooz, ABCeasefire en PhoenatiX. In de tweede halve finale bestaat de line-up uit Loulou Elisabettie, Manzi, Boyz in the Woods en MAARIS. Tijdens de halve finales in Simplon kunnen de deelnemende bands in twintig minuten laten zien wat ze in huis hebben. De halvefinalisten strijden om een plekje in de finale, die op zaterdag 29 april plaatsvindt in Vera.

Halve finale #1
Singer-songwriter Silke van Wijngaarden komt uit Groningen en is beter bekend als Silkosound. Silke zingt enigszins breekbare, maar melodieuze liedjes en begeleidt zichzelf daarbij op piano en gitaar. Freestyler Jooz is een 25-jarige rapper die opgroeide in Assen en nu geregeld muziek uitbrengt in eigen beheer. Derde halvefinalist ABCeasefire is een vierkoppige band die speelse indiepop produceert en PhoenatiX is een internationaal collectief dat feestjes compleet maakt met zowel ska, reggae als rockmuziek.

Halve finale #2
De getalenteerde singer-songwriter Loulou Sluijter zingt onder artiestennaam Loulou Elisabettie met haar soulvolle stem zowel Nederlands- als Engelstalige liedjes. De twintigjarige Afrikaanse rapper Manzi beschrijft zijn muziek als een fusie tussen jaren negentig hiphop met een twist van R&B en Gronings hiphopcollectief Boyz in the Woods heeft net een EP uitgebracht. Laatste halvefinalist Mariska Brink deed eerder al mee aan de Voice en viel met band MAARIS in de top 100 van Giel’s Talentenjacht. De band maakt vlotte rockmuziek met een sound die je ergens een beetje aan Anouk doet denken.

Manzi

Optreden op het bevrijdingsfestival en Eurosonic 2018
Tijdens de POPgroningen Talent Award krijgt veelbelovend lokaal poptalent de kans om zich als band of singer-songwriter te ontwikkelen en kennis te maken met professionals. Zo mogen de winnaars optreden op het Bevrijdingsfestival Groningen, meedoen aan de SENA Performers POPnl Award in de Melkweg en optreden op Eurosonic 2018. Daarnaast volgt de winnende act een coachingtraject bij een professional uit het vak.

De POPgroningen Talent Award wordt georganiseerd door Simplon UP en POPgroningen en vindt plaats op 9 en 16 maart. De toegang tot de bovenzalen in Simplon is gratis. Aanvang 21:00 uur (inloop vanaf 20:30 uur).

Loulou Elisabetty