#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Boyz In The Woods

"Iedereen is tijdens het maken van de plaat ook zeker even uit zijn comfortzone gestapt"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Boyz In The Woods.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen vrijdag 13 januari van 20:40 tot 21:10 in de &ZO in Groningen, dus kom vooral checken!

Wat voor muziek maken jullie?
Rap! Het is een combinatie van new en old school hiphop. Je hoort de trap/party influence heel duidelijk, maar daarentegen hoor je ook heel goed de skills die alle individuele artiesten uit de groep de laatste jaren hebben opgebouwd. Iedereen is tijdens het maken van de plaat ook zeker even uit zijn comfortzone gestapt en dat is als artiest altijd spannend. Dit heeft prachtig uitgepakt waardoor je op de plaat duidelijk afwisseling hoort, maar ook zeker de verbanden en structuur van goede hiphop beleeft.

Hoe is de act Boyz In The woods ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Boyz In The Woods is ontstaan vanuit Urban House Groningen. Het idee was om zes rappers en drie producers een weekend lang in een bungalow te zetten om daar met z’n allen zoveel mogelijk muziek te maken. Het enige kader was dat er een EP gemaakt moest worden. Heel vrij dus!

Het mooie is dat dit niet een groepje mensen is die normaal bij elkaar zou komen. Waar de ene gebreken heeft, vult de ander het weer aan en hierdoor is Boyz In The Woods een volledige act geworden die voor iedereen interessant is.

De opnames van de EP vonden begin 2016 plaats. We zijn dus een nieuwe act, maar de ervaring van de individuele artiesten gaat way back. We bestaan trouwens uit rappers Cloudy Diow, Luc-c, HWM, Revo, Raicho en producers Olliehoops, Daddysbeats en Emage.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Omdat BITW (Boyz In The Woods) uit zo’n grote groep bestaat, heeft iedereen zo zijn eigen wensen/doelen. De ene zegt Kanye West, de andere Justin Bieber en de andere zegt weer Diggy Dex. We denken dat we geen enkele kans op een goed voorprogramma af zullen slaan, hoe meer shows hoe beter en naar onze ervaring zijn (tot zover) voorprogramma’s het tofst. We zouden bijvoorbeeld ook heel graag de show van Chef'Special willen openen. Dus naar alle programmeurs: Boyz In The Woods moet je hebben voor anything.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
We zijn in 2016 bij elkaar gekomen en sindsdien hebben we veel muziek gemaakt, een EP uitgebracht, voorprogramma’s en losse shows gedaan en we hebben dus de eer om op Grunnsonic te spelen. Een goed eerste jaar al zeggen we het zelf. 

Wat zijn de plannen voor 2017?
We beginnen natuurlijk met Grunnsonic. Ons doel is verder om onze fanbase uit te breiden en veel toffe shows te doen. Het liefst elke week. Nieuwe muziek maken is iets wat vast staat. We maken veel nieuwe muziek dus er komen zeker mooie dingen aan! Muzikaal groeien we allemaal en dat moet in 2017 terug te horen zijn. We gaan de tijd nemen voor een goede tweede EP en zorgen dat we hier nog veel meer uit halen dan de eerste.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Onze show zit in eerste instantie vol muziek die iedereen zal waarderen. Qua energie gaat het helemaal gek! We maken er gewoon een feest van, met hier en daar een moment waar je gegrepen wordt door de inhoud van de muziek. BITW haalt even je 9 tot 5 sleur weg en brengt het weekend naar boven. Iedereen heeft z’n gekke rebelse kant. Deze laten we naar voren komen tijdens onze show. 

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Hier kunnen we een heel lang antwoord op geven, maar we houden het gewoon kort voor de mensen: misschien erg voor de hand liggend, maar we gaan voor meer shows en een grotere fanbase. Daar gaan we in 2017 voor zorgen!

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De Grote Zaal van De Oosterpoort. Het is een long shot om te zeggen dat we deze zaal zelf zullen uitverkopen, maar een goed voorprogramma lijkt me geweldig. De zaal is prachtig, er past een goed mannetje of 1700 in en we hebben de kwaliteit om veel mensen te vermaken. We passen er prima tussen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Manzi. We hebben ‘m vaker gezien (bijvoorbeeld in Simplon) en die gast is van alle markten thuis. In mijn ogen is hij geen rapper maar een artiest, hij leeft die shit en dat zie je. Dat is best zeldzaam. Aan de andere kant is het wel Groningen. Dat zeggen we niet omdat we er zelf vandaan komen maar Groningen heeft gewoon super goede artiesten. Misschien komt het omdat we hier toch wat minder mogelijkheden hebben dan in de randstad en daarom harder moeten werken, maar misschien is dat ook wel bullshit. Manzi is in ieder geval een goed voorbeeld van een keiharde artiest. Mocht er ooit een tweede BITW plaat komen, dan ben je bij deze uitgenodigd!