#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Manzi

"A fusion of 90's hiphop, with a twist of r&b, served on a new school plate"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: André Eggens ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Manzi.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op vrijdag 13 januari doe ik een showcase in de &ZO.

Wat voor muziek maak je?
"A fusion of 90's hiphop, with a twist of r&b, served on a new school plate."
Ik omschrijf mijn muziek meestal als een mix van verschillende urban stijlen. Zo combineer ik de sound van moderne hiphop en r&b met invloeden uit de jaren negentig en mijn Afrikaanse roots. Dit alles doe ik in de taal die ik het beste spreek: Engels.

Hoe is de act Manzi ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Ik ben al bezig met het maken van muziek sinds ik een kleine jongen was en ik heb in Nederland veel ervaring opgedaan in de hiphopband The Boombox. De act Manzi is ontstaan toen ik in contact kwam met mijn producer Tom Meurs. Hij was bezig met zijn afstudeerproject en zocht daarvoor een artiest om mee samen te werken en te begeleiden. Hij is nu mijn vaste producer en manager. Samen zijn we inmiddels al twee jaar bezig met het ontwikkelen van alles wat met Manzi te maken heeft. Van de muziek tot aan de branding van mij als artiest.

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Als ik mag gaan dromen, zou ik het liefst een voorprogramma verzorgen voor Drake. Hij is een van de grootste artiesten in de hiphop op dit moment en zijn muziek is voor mij een grote inspiratiebron. Verder zou ik graag ooit het voorprogramma voor een artiest als PARTYNEXTDOOR of Bryson Tiller willen verzorgen.

Wat heeft 2016 je gebracht?
In 2016 heb ik heel veel tijd doorgebracht in de studio om nieuwe muziek te maken. Ik wil mijzelf zoveel mogelijk ontwikkelen als artiest en dit doe ik door constant bezig te zijn met het maken van nieuwe muziek. Hierdoor ligt er nu ook een complete EP klaar, plus een hele stapel singles. Daarnaast heb ik 2016 al een aantal shows kunnen doen om mijn nieuwe materiaal uit te testen. De reacties hierop waren erg positief en dat maakt mij hoopvol voor de toekomst.

Wat zijn de plannen voor 2017?
2017 gaat voor mij het jaar zijn dat ik met de act Manzi naar buiten zal gaan treden. We zijn twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen en nu is het tijd om Manzi de wereld in te brengen. Begin komend jaar ga ik een EP uitbrengen en hiermee wil ik veel shows gaan doen om podiumervaring op te doen. We gaan 2017 gebruiken om veel nieuwe content uit te brengen en de wereld laten zien wie Manzi is.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Door de mix van verschillende invloeden die in mijn muziek terug te vinden zijn, zijn mijn shows erg veelzijdig. Ik probeer mensen mee te nemen in een reis met pieken en dalen, net zoals ik die in mijn leven gekend heb. Ik heb als kleine jongen mijn thuisland Burundi moeten ontvluchten en sindsdien is er heel erg veel gebeurd in mijn leven. Met mijn muziek probeer ik mensen een kijkje te geven in het leven van Manzi.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Ik hoop dat mijn show op Grunnsonic het begin is van een mooi avontuur. Er lopen tijdens Eurosonic ongelooflijk veel belangrijke mensen uit de muziekindustrie rond en ik hoop een aantal van die mensen te kunnen overtuigen van mijn kwaliteit.

Ik wil ook graag bekendheid genereren in landen als Duitsland, België en in de richting van Scandinavië. In deze landen is een grote scene op het gebied van Engelstalige hiphop. Grunnsonic kan me hierbij helpen om met mensen van daar in contact te komen om shows te doen.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Ik zou erg graag een keer op primetime in de urbantent van het Bevrijdingsfestival staan. Als die tent vol staat, hangt er altijd een geweldige sfeer die ik graag een keer vanaf het podium zou meemaken. Verder zou ik graag tijdens een evenement als Eurosonic op de Grote Markt een show geven of in De Oosterpoort.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik vind Luc C een hele toffe artiest, hij maakt harde muziek en ik ga altijd los bij zijn shows. Hij is enthousiast in wat hij doet en het is gewoon een toffe dude om mee te hangen.